Home / Actualitate / Măsuri ale Comitetului local pentru situații de urgență Călărași

Măsuri ale Comitetului local pentru situații de urgență Călărași

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, în calitatea sa de președinte, a convocat joi, 22 martie, la ora 16.00, Comitetul local pentru situații de urgență, cu următoarea ordine de zi:

  1. Asigurarea măsurilor specifice pentru limitarea efectelor negative ale situației de urgență produsă în urma fenomenelor meteorologice periculoase – COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, intensificări ale vântului, temperaturi preponderent negative.
  2. Limitarea efectelor negative ale situației de urgență produsă în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase – creșterea alarmantă a cotelor apelor Dunării și brațului Borcea (depășirea cotei de atenție la Călărași).

În ceea ce privește primul punct de pe ordinea de zi, municipiul, ca și județul Călărași, se va afla sub COD PORTOCALIU de joi 22 martie-ora 23.00 până vineri 23 martie-ora 15.00. Utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină, funcție de evoluția ninsorii, Adăpostul de urgență pe timp de noapte împreună cu Poliția locală va patrula în această noapte pentru identificarea persoanelor vulnerabile fără adăpost, iar vineri, 22 martie, va fi deschis un punct de distribuție ceai cald în Piața Orizont între orele 10.00-16.00, dar și la sediul Primăriei Municipiului Călărași.

Cu privire la punctul 2 de pe ordinea de zi a Comitetului local pentru situații de urgență, conform declarațiilor conducerii Secției de Gospodărie a Apelor Călărași, joi, 22 martie, cota Dunării la Călărași este de 538 de cm și crește cu 9 cm. Cota de atenție este de 550 cm, iar până la acest moment au fost luate următoarele măsuri:

– instituirea la nivelul Primăriei a unui serviciu de permanență

– monitorizarea permanentă a cotelor fluviului Dunărea

– verificarea zilnică pe teren a stării digului de interes local din Cartierul Măgureni și a falezei din Parcul Central

– informarea preventivă a cetățenilor din zona inundabilă a Cartierului Măgureni.

Potrivit declarațiilor ing. Rotaru Ion, directorul SGA-Călărași, în acest moment nu există motive de îngrijorare cu privire la evoluția hidrometeorologică.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive