Home / Actualitate / Medicul Vlad Sârzea s-a întors la Ambulanța Călărași

Medicul Vlad Sârzea s-a întors la Ambulanța Călărași

Medicul Vlad Sârzea, în vârstă de 33 de ani, imediat ce a terminat facultatea a plecat la rezidenţiat în Franţa.

,, Acolo am făcut rezidenţiatul în medicina de urgenţă şi în anul 2017 m-am întors în România. Din septembrie 2017 sunt încadrat la S.A.J. Călăraşi. Calitatea vieţii în Franţa este bună din punct de vedere financiar, dar este rea din punctul de vedere al timpului acordat familiei. Copilul meu stătea la creşă de luni până vineri, de la ora 8 până la 16.30. Un alt factor determinant a fost creşterea substanţială a salariilor pentru medici.

În data de 2 iulie 2018, S.A.J. Călăraşi a trebuit să gestioneze o situaţie deosebită, despre care medicul Vlad Sârzea, a relatat:

,,Am fost solicitaţi de dispeceratul SMURD Constanţa pentru a interveni în comuna Ostrov, deoarece ei nu aveau echipaje disponibile, pentru un copil de 9 luni înecat într-un recipient cu deşeuri lichide. Având în vedere că noi avem trecerea aceasta cu bacul care durează undeva la 30-40 de minute, am avut ideea de a solicita sprijinul colegilor de la Silistra care au graniţă terestră. Iniţial a fost puţin complicat pentru că sistemul naţional de urgenţă 112 se leagă cu cel bulgăresc la Sofia, dar am preferat să mă înregistrez cu telefonul personal pe o reţea de telefonie din Bulgaria şi să sun direct. Am găsit o înţelegere deosebită din partea operatorilor, apelul a durat 2 minute, apoi s-a confirmat că a plecat ambulanţa. Noi eram pe bac şi am văzut-o trecănd pe teritoriul României, spre caz. Echipajul era foarte prietenos, am comunicat bine în limba engleză, copilul a fost resuscitat fără sechele şi a fost preluat de noi, transportat la spitalul Călăraşi, apoi transferat cu elicopterul la Bucureşti. Având în vedere promptitudinea cu care bulgarii ne-au ajutat, am decis să le trimitem o scrisoare de mulţumire, am considerat că trebuie să mulţumim într-un fel pentru sprijinul acordat. ”

La ora la care publicăm aceste rânduri, starea de sănătate a bebeluşului este foarte bună, organele de cercetare efectuând cercetari pentru stabilirea cauzelor producerii acestui eveniment nefericit.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …