Home / Actualitate / Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat: ”Aceste investiții sunt necesare pentru realizarea reformelor din pachetul Legilor Educației”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat: ”Aceste investiții sunt necesare pentru realizarea reformelor din pachetul Legilor Educației”

Semnarea contractelor de finanțare a investițiilor în unitățile de învățământ este unul dintre cele mai importante momente din istoria învățământului românesc, fiind vorba despre cea mai mare investiție care a avut loc vreodată în România în acest domeniu. Totalul sumelor se ridică la peste un miliard de euro, fonduri alocate creșterii calității a peste 5600 de unități de învățământ. Cu acești bani proveniți din PNRR, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice specifice, echipamente digitale, iar sălile de sport și atelierele de practică vor avea parte de renovări substanțiale.

Investițiile contractate astăzi sunt partea practică a proiectului de țară ”România Educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis. Partea normativă se regăsește în pachetul Legilor Educației, conceput de către PNL și care a intrat deja în vigoare. Ca urmare a materializării acestor proiecte liberale, generațiile viitoare vor avea parte de un învățământ de calitate, prin metode de predare moderne și în școli dotate corespunzător.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat: ”Aceste investiții sunt necesare pentru realizarea reformelor din pachetul Legilor Educației. Infrastructura educațională adecvată permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescând motivația elevilor dar și a cadrelor didactice pentru un învățământ de calitate”.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …