Home / Actualitate / Nicolae Ionel Ciucă  s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

Nicolae Ionel Ciucă  s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

Nicolae Ionel Ciucă: „Am revenit, astăzi, în capitala Republicii Moldova, chiar în prima vizită oficială pe care am făcut-o după preluarea mandatului de președinte al Senatului.

M-am întâlnit cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean, dar și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Statele noastre au dezvoltat o relație solidă pe care îmi doresc să o continuăm, pe mai departe, în slujba cetățenilor noștri. Vom asigura tot sprijinul necesar pentru a face posibilă aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pentru întărirea rezilienței sale, pentru transpunerea eficientă a acquis-ului comunitar în legislația Republicii Moldova, dar și pentru realizarea oricăror reforme necesare modernizării statului.

Am reușit să depășim împreună o perioadă deosebit de grea marcată de crize suprapuse – energetică, economică și cu amenințări la adresa stabilității Republicii Moldova. Am luat în mod hotărât măsuri esențiale, precum o serie de acțiuni în plan politico-diplomatic pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova, lansarea Acordului privind sprijinul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, sprijinul bugetar direct de 10 milioane euro, asistență materială în valoare de milioane de euro (inclusiv carburanți), măsuri legislative urgente pentru a facilita furnizarea de energie electrică, precum și numeroase acțiuni la nivelul ministerelor de linie.

De asemenea, am luat măsuri complexe cu scopul de a reduce timpii de așteptare pentru tranzitul comercial și de persoane.

Vom continua să folosim toate pârghiile, inclusiv cele oferite de diplomația parlamentară, pentru a ne asigura că eforturilor asidue ale Republicii Moldova sunt în mod corespunzător prezentate și cunoscute în capitatele europene. Atât eu, cât și instituția Senatului României vom oferi tot suportul necesar pentru îndeplinirea obiectivelor Republicii Moldova.”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive