Home / Actualitate / Partidul Național Liberal susține puternic aplicarea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri, din fonduri nerambursabile, prevăzute prin Măsurile 1 și 2

Partidul Național Liberal susține puternic aplicarea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri, din fonduri nerambursabile, prevăzute prin Măsurile 1 și 2

Ministrul PNL al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, le dă o veste bună celor peste 7000 de IMM-uri care riscau să dea înapoi banii din Măsurile 1 și 2: dacă își depun rapoartele de progres până în 30 aprilie, vor evita returnarea fondurilor.
? Peste 7000 de beneficiari ai Măsurilor 1 și 2 de sprijin pentru IMM-uri, care nu îndepliniseră la termen o formalitate birocratică prevăzută în contractul de finanțare, primesc o nouă șansă și pot evita returnarea fondurilor.
1⃣ Măsura 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” oferă ajutor financiar nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 de euro/beneficiar – persoane fizice autorizate (PFA), societăți cu răspundere limitată (SRL), întreprinderi individuale, cei care desfășoară profesii liberale.
2⃣ Măsura 2 ”Granturi pentru capital de lucru” este un program de ajutor de stat finanțat cu aproape 1 miliard de euro pentru IMM-uri a caror activitate a fost afectată direct sau indirect de răspândirea pandemiei de COVID. Beneficiarii Măsurii 2 pot accesa sume cuprinse între 2.000 și 150.000 euro fiecare. Recent, la începutul lui martie, ministerul PNL al Antreprenoriatului și Turismului a deblocat fondurile pentru ultimii 3000 de beneficiari ai Măsurii 2.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …