InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România.
În total au fost analizate 40 de produse, află AICI care sunt distribuitorii și producătorii.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
- ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție
Din punct de vedere ingredientului principal:
- 45% au în compoziție prim ingredient apa
- 37.5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc
- 12.5% au în compoziție prim ingredient slănină
- 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
- 77.5% au în compoziție slănină
- 37.5% au în compoziție șorici
- 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:
- 72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6, află AICI care este procentajul aferent aditivilor.
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent , află AICI care sunt cel mai des întâlniți aditivi în pateul de porc.
Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.
- Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
- Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.
- Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.
- Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.
- 60% din produsele analizate nu conțin fibre.
- Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate.
- Află AICI canititatea de sare din pateul de porc.
Comentarii recente