sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Actualitate / Petre Țone: ,,Dunărea trece mai întâi pe la Olteniţa şi apoi ajunge la Călăraşi”

Petre Țone: ,,Dunărea trece mai întâi pe la Olteniţa şi apoi ajunge la Călăraşi”

Primăria şi Consiliul Local Olteniţa, au organizat la iniţiativa primarului Petre Ţone,  mai multe manifestari cultural artistice si sportive prilejuite de ZILELE MUNICIPULUIpentru care primaria nu a cheltuit niciun leu.

Sărbătoarea oltenițenilor a fost onorată și de prezența senatorului PSD – Roxana Natalia Paţurcă, însoţită de secretarul de stat, Ciprian Pandea.

Primarul Municipiulul Olteniţa, Petre ŢONE : ,,În zilele de 12,13,14 şi 15 aprilie sărbătorim Zilele Municipiului  Olteniţa. Zilele Municipiului Olteniţa celebrează prima atestare documentară a Municipiului Olteniţa, care a fost făcută în 13 aprilie 1515. Pentru că mi-aţi oferit ocazia, vreau să transmit celor care spun că se sărbătoreşte în această dată pentru că coincide cu ziua de naştere a primarului, că nu am avut strămoşi atât de puternici care să poată să-l convingă pe Neagoe Basarab să facă prima atestare documentară a municipiului în data de 13 aprilie, dar este o onoare pentru mine că această coincidenţă există şi vreau să le mai spun că municipiul Olteniţa este compus din trei localităţi : Cătunul Atârnaţi, care în anul 1926, prin ordin regal a fost alipit oraşului Olteniţa , Olteniţa rurală, tangentă cu oraşul Olteniţa, înfiinţat la 23 aprilie 1853 şi oraşul Olteniţa. Sunt extrem de mândru că Olteniţa este cu 80 de ani mai bătrână decât municipiul Călăraşi. Municipiul Călăraşi a avut prima atestare documentară în anul 1595. Asta nu înseamnă că cei mai bătrâni sunt şi mai tari, municipiul reşedinţă de judeţ este mult mai puternic din punct de vedere economic şi politic dar nu trebuie să uităm că Dunărea trece mai întâi pe la Olteniţa şi apoi ajunge la Călăraşi. Este bine de ştiut." 

 Cu ocazia sărbătorii ,,Zilele Municipiului Olteniţa”, le urez olteniţenilor,  multă sănătate şi îi asigur de întreaga mea consideraţie."

 Senator PSD – Roxana Natalia Paţurcă : ,,O zi frumoasă, de primăvară autentică, am fost prezentă alături de colegii mei de partid la Olteniţa acolo unde Municipalitatea sărbătoreşte Zilele Municipiului Olteniţa, eveniment care marchează 503 ani de la prima atestare documentară a localităţii. Am acceptat cu bucurie invitaţia domnului primar Petre Ţone, a domnului viceprimar Ion Piţoi, de a fi în mijlocul olteniţenilor în aceste zile de sărbătoare locală.
Şi pe această cale, adresez toate gândurile mele bune locuitorilor municipiului Olteniţa, asigurându-i de toată preţuirea mea, în calitate de om politic şi de senator al României. La mulţi ani, Olteniţa, la mulţi ani, olteniţeni, este şi urarea mea, izvorâtă din inimă.”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

AJFP Călărași a colectat, în primul trimestru al anului 2024, venituri bugetare de 360,99 milioane lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a realizat în primul trimestru al anului 2024, venituri …