Home / Actualitate / PNL a obținut scoaterea amendamentelor nocive din Codul Urbanismului

PNL a obținut scoaterea amendamentelor nocive din Codul Urbanismului

PNL a obținut scoaterea amendamentelor nocive din Codul Urbanismului care ar fi dus la reducerea drastică a spațiilor verzi dintre blocuri. O astfel de măsură ar fi favorizat doar dezvoltatorii imobiliari și ar fi fost în dezavantajul cetățenilor din marile aglomerări urbane:

„Am solicitat, din partea grupului PNL, eliminarea amendamentelor nocive depuse la Senat, care însemnau eliminarea spațiilor verzi dintre blocuri și o reducere a procentului obligatoriu în special în marile orașe și, mai ales, în București. Propunerea PNL a fost acceptată de toate grupurile parlamentare.

Vom propune și o mai bună reglementare pentru protecția monumentelor istorice, astfel încât, atunci când se comit infracțiuni, primarul să poată opri imediat lucrările, prin emiterea ordinului de suspendare.

Totodată, parlamentarii PNL au solicitat implementarea digitalizării pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, prin platforma Acordului Unic. PNL este cel care a reușit, pentru prima dată în ultimii 33 de ani, reducerea numărului de avize necesare pentru o autorizație de construire.” – Florin Roman, deputat PNL

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive