Home / Actualitate / Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat  168 de societăți comerciale și 523 de obiective de interes

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat  168 de societăți comerciale și 523 de obiective de interes

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat  168 de societăți comerciale și 523 de obiective de interes.

Totodată, au fost aplicate 169 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de peste 34.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 635 de mijloace de transport, 123 fiind mijloace de transport în comun și 1.242 persoane, dintre care 1.106 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 136 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …