miercuri , 29 noiembrie 2023
Home / Actualitate / Președintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o nouă discuție telefonică cu Președintele, Volodimir Zelenski

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o nouă discuție telefonică cu Președintele, Volodimir Zelenski

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o nouă discuție telefonică cu Președintele, Volodimir Zelenski, pe tema situației grave din Ucraina.
În cadrul discuției, Președintele Klaus Iohannis a transmis că țara noastră va avea grijă în continuare de toți cetățenii ucraineni care ajung în România.
Totodată, a precizat că peste 125 de camioane cu ajutoare umanitare, ambulanțe și autospeciale de pompieri din România și alte state au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar de la Suceava.
Eforturile României în criza refugiaților ucraineni sunt recunoscute și apreciate inclusiv la nivelul instituțiilor europene, care grăbesc mecanismul de decontare către țara noastră a cheltuielilor de masă, cazare, transport și asistență umanitară acordată refugiaților.
România sprijină Ucraina atât umanitar, cât și la nivel bilateral și în interiorul UE, pe cale diplomatică. Președintele României și guvernul României au fost în prima linie de sprijin la nivel european, încă de la debutul războiului.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …