Home / Actualitate / Prima ediție a competiției de rally raid, Cupa Călărași

Prima ediție a competiției de rally raid, Cupa Călărași

În data de 19 aprilie s-a desfășurat ședința Comisiei Județene Împotriva Violenței în Sport, prezidată de subprefectul Nicolae Dumitru.
S-au stabilit detaliile privind sprijinirea competiției Cupa Călărași, pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță.
„Prima ediție a competiției de rally raid, Cupa Călărași, va avea loc în perioada 23-25 aprilie și se va desfășura pe 333 kilometri în județul Călărași.
Deși Cupa Călărași se află la prima ediție, clubul organizator Baja 500 Motorsport a atras în concurs echipaje sportive la nivel internațional, foști campioni mondiali ai Dakar și, de asemenea, a atras un număr foarte mare de echipaje din România. În momentul de față s-au înscris echipaje din Cehia, Polonia, Ungaria, Dubai, Italia și România.
În concurs vor participa:
Mașină oficială deschidere traseu
7 echipaje la clasa AUTO PROFI
3 echipaje la clasa SSV PROFI
13 concurenți la clasa MOTO PROFI
2 echipaje la clasa AUTO/ SSV DEBUTANȚI
8 echipaje la clasa AUTO PROMO
9 echipaje la clasa SSV PROMO
4 echipaje la clasa ATV HOBBY
5 echipaje la clasa ATV DISCOVERY
Prin desfășurarea acestei competiții, organizatorii au ca obiectiv sportiv introducerea Cupei Călărași în Campionatul Est-European de rally raid. Evenimentul sportiv este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, Instituția Prefectului Călărași, Primăria Municipiului Călărași și va fi organizat cu implicarea Clubului Baja500 Motorsport, astfel concursul beneficiind de un know-how sportiv la nivel internațional.
Evenimentul de deschidere va începe în data de 23 aprilie cu verificări administrative și tehnice și va continua cu conferința de presă care este programată la ora 16:00. Seara se va face o sesiune de instruire pentru debutanți și, de asemenea, se va prezenta roadbook-ul (mapa traseulului) de concurs pentru toate echipajele participante.
În data de 24 aprilie se va da startul la ora 8:00 dimineața de pe Platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Traseul se va desfășura pe 333 kilometri în județul Călărași, pe macadam, drumuri forestiere si agricole, drumuri care nu sunt destinate circulației publice, arbitrii de la FRAS asigurând urmărirea cursei împreună cu organizatorul.
Pe lângă colaborarea cu Jandermeria, Poliția Română, ISU, Prefectura Călărași, organizatorul va pune la dispoziție echipa de salvare RESCUE 4X4, dar și un sistem de monitorizare și urmărire GPS pentru localizarea concurenților in timp real.
Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 24 aprilie, la ora 20:00, în locația Balta Milotina.”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …