sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Actualitate / Primăria Călărași semnează un nou contract finanțat din fonduri europene

Primăria Călărași semnează un nou contract finanțat din fonduri europene

Luni, 6 aprilie 2020, la sediul ADR Sud Muntenia a fost semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene.

Este vorba de proiectul ”Regenerarea fizică a zonei defavorizate ”Cărămidari” prin dezvoltarea bazei materiale destinate activităților educative, culturale și recreative”, proiect cu o valoare eligibilă totală de 4.578.544 lei (aproximativ 935.000 euro), din care co-finanțarea administrației locale 91.570 lei (18.650 euro).

Proiectul are o durată de implementare de 32 de luni și are ca scopuri:

  • Construirea unui corp nou de clădire și dotarea acestuia, în incinta Școlii gimnaziale nr.7, având funcționalitatea unei săli de sport destinată activităților sociale, educative, culturale şi recreative, corp complet finisat, dotat și racordat la utilități, aici fiind inclusă și amenajarea exterioară a spațiului.
  • Modernizarea străzii Oborului (lungime totală 436 m) și a trotuarelor aferente.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prioritatea de investiții 4.3.

Modernizarea străzii Oborului se va face conform studiului de fezabilitate numai după introducerea canalizării cu racordare de pe străzile vecine, lucrare adiacentă proiectului ce va fi executată cu bani din bugetul local. Contractul de execuție pentru canalizare a fost deja semnat, urmând  ca lucrările să demareze în cursul acestei luni, fiind deja emis ordinul de începere.

BIROUL DE PRESĂ

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

AJFP Călărași a colectat, în primul trimestru al anului 2024, venituri bugetare de 360,99 milioane lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a realizat în primul trimestru al anului 2024, venituri …