Home / Actualitate / Primul proiect pe care Primăria Municipiului Călărași l-a depus pe Axa 4 a POR, fiind prima din regiune

Primul proiect pe care Primăria Municipiului Călărași l-a depus pe Axa 4 a POR, fiind prima din regiune

Vineri, 7 septembrie 2018, Primăria Municipiului Călărași a depus în MySMIS – aplicație online creată de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru beneficiarii de fonduri europene, proiectul cu titlul ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași  prin modernizarea  infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”.

Acesta este primul dintre cele 7 proiecte adresate îmbunătățirii mobilității urbane în municipiu pe care Primăria le pregătește în vederea obținerii finanțării lor din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Pentru atingerea obiectivelor și obținerea rezultatelor așteptate, proiectul în valoare totală de aproximativ 9,4 milioane Euro va realiza, în 59 de luni, următoarele lucrări:

–        pe str. Prelungirea București, cu o lungime de 2.575 m, se vor moderniza o suprafață carosabilă de 46.039,00 mp și trotuare în suprafață de 26.960,00 mp, precum și două benzi dedicate transportului public, pe întreaga lungime de 2.575 m;

–        pe str. București se vor moderniza trotuare în suprafață de 18.928,00 mp, se vor crea piste de biciclete pe o lungime de 3.925 m și se va moderniza o suprafață carosabilă de 49.842,00 mp cu două benzi dedicate transportului public pe o lungime de 1.325, iar pe o lungime de 2.600 m se va realiza o bandă dedicată transportului public. Tronsonul IV al străzii București (zona intersecției cu str. Păcii și limita administrativă a municipiului Călărași – 800 m) nu este inclus pentru intervenții în cadrul proiectului, deoarece nu se poate realiza delimitarea benzii dedicate pentru circulația vehiculelor de transport public, întrucât circulația se desfășoară pe câte o bandă pe fiecare sens de circulație și nu există o alta stradă paralelă, care să permită schimbarea regimului de circulație în sens unic.

Cofinanțarea UAT Municipiul Călărași este de 2% din valoarea totală eligibilă.

Menționăm faptul că acest proiect este primul depus la nivelul Regiunii Sud Muntenia, spre finanțare din Axa 4 a POR 2014-2020.

Daniel Ștefan Drăgulin, primar al municipiului Călărași: ”Munca depusă în ultimii ani de către Direcția de Programe și Dezvoltare Locală, coroborată și cu alte direcții de specialitate din primărie, și mă refer la cea Tehnică, Economică și Juridică, își concretizează, cu pași fermi și cerți, obiectivele, anume acela de a atrage cât mai mulți bani europeni în actualul exercițiu financiar european. Felicit echipa DPDL pentru reușita de astăzi, Primăria Municipiului Călărași fiind prima reședință de județ care a depus primul proiect pe Axa 4.1. Este vorba, totodată, de cel mai mare proiect cu finanțare europeană  pe care municipalitatea l-a construit vreodată, urmează și altele, importante și valoroase în ceea ce privește drumul spre modernizare pe care Călărașiul a intrat de câțiva ani. Așteptăm evaluarea din partea ADR și sperăm să încheiem cât mai curând contractul de finanțare pentru a putea demara licitația pentru modernizarea străzii București. Cu răbdare și înțelegere, cu atitudinea pozitivă, cu sprijinul dumneavoastră, proiectele pe care ni le-am propus vor fi realizate.”

Valentin Deculescu, administrator public: ”Sunt mândru că fac parte din această echipă și îi mulțumesc domnului primar că mi-a oferit această provocare, de a coordona Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Călărași. Sperăm ca toate obiectivele noastre de atragere de bani europeni, pe cât mai multe  Programe Operaționale și Axe, să se concretizeze cu succes. Suntem primul municipiu reședință de județ din regiune care depune proiect pe 4.1, așa cum am fost și prima primărie din regiune care am depus proiect pe actualul POR. Este vorba de reabilitarea Poștei Vechi și, pe această cale, vreau să anunț că luni, 10 septembrie, se va semna ordinul de începere a lucrărilor.”

BIROUL DE PRESĂ

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive