Home / Actualitate / Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță

Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță

Nicolae Ionel Ciucă: Legea de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o împreună cu fostul ministrul al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost promulgată astăzi de președintele României și a intrat în vigoare. Este adus un spor de pedeapsă pentru faptele comise dintr-o poziție de forță, se oferă un grad sporit de protecție judecătorilor și procurorilor și se asigură mai multă protecție cetățenilor în spațiul public. Ca efecte imediate, vom vedea mai puține fapte comise din poziție de forță față de victimă și o restrângere a comportamentelor antisociale și violente.

Prevederea cea mai importantă adusă Codului Penal este cea prin care persoanele aflate într-o situație vulnerabilă beneficiază de mai multă protecție din partea legii. Ne referim aici inclusiv la copiii și la bolnavii care au fost abuzați de persoane care s-au ocupat de întreținerea ori de îngrijirea lor. Acum, aceste categorii vulnerabile sunt mai protejate, ca urmare a aplicării unui spor de o treime din pedeapsă pentru făptuitorul care profită de capacitatea limitată de reacție a victimei.

Noile modificări aduc tuturor cetățenilor un grad mai mare de protecție. Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …