Home / Actualitate / Progresul Programului Interreg V-A RO-BG în anul 2022

Progresul Programului Interreg V-A RO-BG în anul 2022

Având la bază dialogul continuu între Secretariat Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria), Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației din România), Autoritatea Naționala (Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria) și beneficiari, Programul Interreg V-A România-Bulgaria a înregistrat realizări semnificative, fiind acum aproape de final. Astfel, alături de beneficiarii proiectelor finanțate, s-au creat bazele unei abordări comune pentru a întâmpina provocările specifice regiunii transfrontaliere dintre România și Bulgaria, rezultatele proiectelor venind în beneficiul direct al cetățenilor din zona de graniță.

Cu o rată generală de absorbție de 75%, proiectele finanțate în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria au generat rezultate pozitive în zona transfrontalieră. Impactul asupra creșterii nivelului de trai în aria eligibilă se traduce prin:

  • 27,000 ha din suprafața habitatelor a fost îmbunătățită, contribuind astfel la o mai bună stare de conservare.;
  • peste 90 kilometri de drumurilor reconstruite sau modernizate;
  • peste 200 inițiative care promovează mobilitatea forței de muncă au fost implementate;
  • 103 mecanisme transfrontaliere au fost dezvoltate, inclusiv acorduri, rețele, studii, politici, strategii și instrumente de schimb de informații;
    În același timp, structurile de management ale Programului au înregistrat progrese importante în procesul de programare pentru perioada 2021-2027. Astfel, Programul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de CE la 30 noiembrie 2022, primele proiecte urmând să fie depuse la termenul din data de 11 septembrie 2023.
    Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, Programul Interreg VI-A România-Bulgaria și despre evenimentele viitoare, vă invităm să accesați paginile de internet www.interregrobg.eu și www.interregviarobg.eu.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive