Home / Actualitate / PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate care încheie trei ani de pilotare a Proiectului Național ”Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare”, proiect realizat de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Asociația  ”Creștini” și Ministerul Educației.

Concursul a avut ca temă ”Dunărea și Arta”, locul de desfășurare fiind plaja de la malul Dunării, un mediu ce oferă relaxare, linişte şi învăţare folosind elemente existente în natură.

Au participat 33 de grădinițe din județul Călărași, grădinițe care au demarat proiectul în județ și grădinițe care s-au alăturat proiectului pe parcursul acestor ani.

Activitatea a constat în crearea de tablouri inspirate de tema ”Dunărea și Arta”, cu subteme alese de fiecare grădiniță, realizate de o echipă formată din: preșcolari, educatoare și părinți. Au fost prezenți și specialiști: peisagist, artist plastic, muzeograf, specialist în domeniul apelor, reprezentanți ai părinților.

Dintre tehnicile folosite astăzi, putem aminti:

  1. Arta tranzientă
  2. Tehnica echilibrării pietrelor
  3. Tehnica greblării nisipului
  4. Tehnica Mandala
  5. Tehnica emoticoanelor

Finalul activității a fost unul de creație artistică. Echipele participante la acest concurs au transmis prin lucrările elaborate mesaje importante. Acestea au fost diverse prin conținut și modalitate de exprimare artistică, dar cele mai multe au făcut referire la  protejarea și consevarea mediului natural pentru generațiile viitoare.

Biroul de presă ISJ Călărași,

Inspector școlar, prof. Butoi Adriana

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive