Home / Actualitate / RAZIE ORGANIZATĂ DE POLIȚIȘTI LA NIVELUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

RAZIE ORGANIZATĂ DE POLIȚIȘTI LA NIVELUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

În urma unei acțiuni cu efective mărite desfășurată în județului Călărași, polițiștii au efectuat 96 de filtre, au constatat 2 infracțiuni, au legitimat 1.312 persoane și au verificat 817 autovehicule și 93 de societăți comerciale.

În noaptea de 28/29 august a.c., între orele 20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o razie la nivelul județului Călărași, în cadrul căreia s-a urmărit respectarea prevederilor actelor normative elaborate pentru starea de alertă, prevenirea săvârșirii de fapte antisociale, contra persoanei și contra patrimoniului cât și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 228 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 114.810 lei.

Au fost legitimate 1.312 persoane, verificate 817 autovehicule și 93 de  societăți comerciale, totodată, fiind constatate 2 infracțiuni în flagrant, la regimul rutier.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași.

Exemple:

Polițiștii au depistat pe strada Unirii, din comuna Independența, un bărbat în vârstă de 30 de ani,  care a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control în comuna Grădiștea, pe strada Erou Andrei-Tudor, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

                           Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare!

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …