miercuri , 21 februarie 2024
Home / Actualitate / România aplică embargoul asupra produselor petroliere rusești

România aplică embargoul asupra produselor petroliere rusești

România aplică embargoul asupra produselor petroliere rusești, decis de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Etapa a doua a pachetului de sancțiuni vizează în principal motorina.

Românii nu au motive de îngrijorare cu privire la aplicarea embargoului. Reprezentanții Guvernului României au avut discuții cu marii importatori de motorină și au primi asigurări în privința diversificării surselor de aprovizionare.

ℹ În același timp, România are suficiente gaze în depozitele naționale, astfel încât nu vor fi probleme cu furnizarea gazului în această iarnă. Depozitele naționale conțin 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cu 780 de milioane de metri cubi mai mult față de perioada similară a anului trecut.

ℹ În perioada Guvernului Nicolae Ciucă, a fost deblocată exploatarea gazelor din largul Mării Negre. Necesarul național este acoperit în proporție de 90% din producția internă, doar 10% din gazul consumat în țară fiind importat.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …