Home / Actualitate / S-a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată – Campania 2018

S-a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată – Campania 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Călărași informează că a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren – Campania 2018.

Astfel, în perioada 09 iulie – 08 august 2018, în conformitate cu Ordinul MADR nr. 39/19.02.2018 și O.U.G. 3/2015, A.P.I.A. Călărași a efectuat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.

Eșantionul de control conține un număr de 198 dosare selectate pentru verificarea cuprinzând un număr de 2.345 parcele pentru o suprafață de 32.813 ha.

Scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condițiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală și ecocondiționalitatea. Pe scurt, aceasta înseamnă verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafață și aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului.

În vederea respectarii termenului de plată a avansului pentru anul de cerere 2018 în perioada 16 octombrie 2018 – 30 noiembrie 2018, impus prin O.M.A.D.R. 15/17.01.2018 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agriculură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, A.P.I.A. Călărași a mobilizat întreg personalul implicat în activitatea de control pe teren care și-a desfășurat activitatea și prin prelungirea programului normal de lucru.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Sport

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive