25 februarie – Acțiunea s-a desfășurat în județ, în comuna Dragoș Vodă, prin rememorarea tradițiilor de Dragobete, concretizată în expoziție cu fotografii despre această sărbătoare; expoziție cu obiecte vechi folosite în treburile gospodărești sau la câmp; program artistic susținut de dansatori din Ansamblul „ Bărăganul” și elevi de la Școala gimnazială nr.1 Dragoș Vodă – Ansamblurile „ Voiniceii” și „Grâușor de Bărăgan”.
Expoziția de obiecte vechi a fost completată de prezentarea unui obiect din colecția de etnografie, obiect vechi folosit de bătrânii satului în trecut, prezentare susținută de Muzeul Dunării de Jos Călărași.
Am avut invitați: preotul paroh al Parohiei „Sfinții Constantin și Elena” Dragoș Vodă, pentru a vorbi copiilor despre Lăsatul secului și postul Paștelui; bătrâne din sat cu plăcinte, conform obiceiului.
Ni s-au alăturat grupul de copii cu măști specifice și costume tradiționale, pregătiți de Palatul Copiilor Călărași, cu dansuri și strigături specifice obiceiurilor de primăvară.
Parteneri : Școala Gimnazială nr.1 Dragoș Vodă, Primăria Dragoș Vodă, Parohia „Sfinții Constantin și Elena” Dragoș Vodă, Palatul Copiilor Călărași.
27 februarie – ultima zi a proiectului a purtat un grup de elevi călărășeni, de la diferite școli din oraș și județ, pregătiți de Palatul Copiilor, la Festivalul internațional „Ziua Cucilor”/ Brănești, unde au reprezentat județul Călărași, alături de grupuri din țară și din străinătate (Serbia, Bulgaria).