Home / Actualitate / Sărbătoarea tradițiilor a continuat, în proiectul „ Tradiții și basme românești…” al Centrului Cultural Județean Călărași, și în zilele de 25 și 27 februarie.

Sărbătoarea tradițiilor a continuat, în proiectul „ Tradiții și basme românești…” al Centrului Cultural Județean Călărași, și în zilele de 25 și 27 februarie.

25 februarie  – Acțiunea s-a desfășurat în județ, în comuna Dragoș Vodă, prin rememorarea tradițiilor de Dragobete, concretizată în expoziție cu fotografii despre această sărbătoare; expoziție cu obiecte vechi folosite în treburile gospodărești sau la câmp; program artistic susținut de dansatori din Ansamblul „ Bărăganul” și elevi de la Școala gimnazială nr.1 Dragoș Vodă – Ansamblurile „ Voiniceii” și „Grâușor de Bărăgan”.

Expoziția de obiecte vechi a fost completată de prezentarea unui obiect din colecția de etnografie, obiect vechi folosit de bătrânii satului în trecut, prezentare susținută de Muzeul Dunării de Jos Călărași.

Am avut invitați: preotul paroh al Parohiei „Sfinții Constantin și Elena” Dragoș Vodă, pentru a vorbi copiilor despre Lăsatul secului și postul Paștelui; bătrâne din sat cu plăcinte, conform obiceiului.

Ni s-au alăturat grupul de copii cu măști specifice și costume tradiționale, pregătiți de Palatul Copiilor Călărași, cu dansuri și strigături specifice obiceiurilor de primăvară.

Parteneri : Școala Gimnazială nr.1 Dragoș Vodă, Primăria Dragoș Vodă, Parohia „Sfinții Constantin și Elena” Dragoș Vodă, Palatul Copiilor Călărași.

27 februarie – ultima zi a proiectului a purtat un grup de elevi călărășeni, de la diferite școli din oraș și județ, pregătiți de Palatul Copiilor, la Festivalul internațional „Ziua Cucilor”/ Brănești, unde au reprezentat județul Călărași, alături de grupuri din țară și din străinătate (Serbia, Bulgaria). 

image011 image003 image005 image009

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Sport

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive