Home / Actualitate / Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a prezentat bilanțul mandatului său la Ministerul Afacerilor Interne

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a prezentat bilanțul mandatului său la Ministerul Afacerilor Interne

,,Eforturile noastre ca echipă s-au concentrat pe atingerea a trei deziderate: mai multă securitate, mai multă siguranță, respectiv servicii publice de calitate pentru cetățean, iar principalul merit pentru acestea este al celor care au lucrat și lucrează în structurile operative.

Alocare financiară: În ultimii trei ani, bugetul alocat MAI a crescut constant de la un an la altul. Vorbim despre bugete istorice care au contribuit substanțial la creșterea calității serviciilor publice oferite cetățenilor.

Resurse umane: Am urmărit reducerea deficitului de personal, astfel că, în 2021-2023, au fost ocupate, în total, 23.029 posturi vacante de execuție.

Investiții: În mandatul meu, am pus accent pe îmbunătățirea dotărilor și bazei logistice. În perioada de referință, s-a înregistrat o creștere a nivelului de dotare cu mijloace de protecție specifice, de mobilitate terestră, navală şi aeriană, dar au fost asigurate și dotări pentru situații de urgență.

Siguranța cetățeanului și infracționalitate: Pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete și produse din tutun au fost înregistrate rezultate deosebite, în anul 2022 fiind atins nivelul minim al pieței negre din ultimii 15 ani. De asemenea, au fost făcute progrese importante și acțiuni constante pentru reducerea fenomenului infracțional și pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane,

Siguranța rutieră: În anul 2022, valorile indicatorilor specific – accidente, persoane decedate și persoane rănite grav – au fost cele mai mici din ultimii 10 ani.

Digitalizare: Transformarea digitală prin dezvoltarea și extinderea serviciilor electronice furnizate prin HUB–ul de servicii al MAI și implementarea proiectului cărții electronice de identitate au fost si trebuie să rămână în continuare priorități.

La finalul mandatului meu ca ministru al Afacerilor Interne țin să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, aviatorilor, polițiștilor de frontieră și tuturor angajaților MAI pentru modul profesionist în care și-au desfășurat misiunile. Este nevoie ca acest minister să rămână un pilon de stabilitate și imparțialitate pentru a-și îndeplini cu succes misiunile și îi urez mult succes viitorului ministru!”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive