Home / Actualitate / Serviciul Rutier Călărași a organizat o serie de activități cu caracter educativ și preventiv pe linia combaterii consumului de băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive

Serviciul Rutier Călărași a organizat o serie de activități cu caracter educativ și preventiv pe linia combaterii consumului de băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive

În  ziua de 09 martie a.c., Serviciul Rutier Călărași a organizat o serie de activități cu caracter educativ și preventiv pe linia combaterii consumului de băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive în rândul conducătorilor de vehicule, scopul fiind acela de a preveni accidentele rutiere produse pe acest fond.

Astfel, începând cu ora 12:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, au organizat o ședință de educație rutieră cu elevii Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călărași.

Temele abordate au vizat consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, efectele nocive ale acestor substanțe și consecințele legale ale consumului substanțelor interzise în cazul conducătorilor de autovehicule.

Cu ocazia întâlnirii, polițiștii au prezentat laboratorul de educație rutieră, precum și aparatura de depistare a prezenței în organism a băuturilor alcoolice (etilotest) și a substanțelor psihoactive (drugtest), aflate în dotarea poliției rutiere, iar reprezentantul C.P.E.C.A. Călărași le-a prezentat elevilor efectele consumului de băuturi alcoolice prin intermediul unui dispozitiv care simulează efectele vizuale ale consumului de alcool.

În partea a doua a zilei, în intervalul orar 18:00-02:00, la nivelul județului Călărași a fost organizată o acțiune, în sistem integrat, pentru depistarea și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La acțiune au participat polițiști rutieri, un reprezentant C.P.E.C.A. Călărași, precum și  specialiști ai Registrului Auto Român.

Au fost testați cu aparatul etilotest și Drugtest 337 de conducători auto, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 11 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

În urma testărilor cu aparatelor etilotest au fost depistați trei conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre cei trei conducători auto nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiindu-i întocmit dosar penal, iar față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 ore. 

Totodată, cu ocazia testărilor efectuate cu aparatul Drugtest, au fost depistați doi conducători auto care se aflau sub influența substanțelor psihoactive, în cazul acestora întocmindu-se dosare penale.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …