Home / Actualitate / Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar

Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar

Pentru formalitățile vamale transportatorii internaționali rutieri de mărfuri care tranzitează România trebuie să aibă pregătite actele pe suport hârtie

Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice. Până la remedierea situaţiei, transportatorii rutieri de mărfuri, sau reprezentanții acestora, care efectuează tranzit, trebuie să aibă pregătite carnetul TIR, declaraţiile vamale de tranzit și documentele însoţitoare ale transportului, mărfurilor şi mijlocului de transport pe suport hârtie pentru a le prezenta biroului vamal.

Personalul din toate structurile vamale este pregătit pentru asigurarea primirii şi prelucrării declaraţiilor vamale de tranzit pe suport hârtie, astfel încât operațiunile vamale necesare să se desfășoare în cel mai scurt timp posibil.

Prelucrarea documentelor pe suport hârtie se derulează potrivit Planului de asigurare a continuității activității, în conformitate cu prevederile art. 63–89 din Normele tehnice pentru aplicarea regimului de tranzit unional/comun aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1893/2016 şi ale art. 48–61 din Normele tehnice de utilizare a regimului de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1883/2016.

Specialiști ai Centrului Național pentru Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice lucrează pentru repunerea în funcţiune în cel mai scurt timp posibil a sistemului informatic NCTS-RO. În maxim o zi de la repornirea aplicaţiei NCTS/TIR inspectorii vamali vor introduce în sistem datele din carnetele TIR şi din documentele însoţitoare ale transporturilor verificate în această perioadă.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

AJFP Călărași a colectat, în primul trimestru al anului 2024, venituri bugetare de 360,99 milioane lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a realizat în primul trimestru al anului 2024, venituri …