sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home / Actualitate / Strategia de dezvoltare a zonei pescărești “Dunărea Călărășeană” va fi finanțată

Strategia de dezvoltare a zonei pescărești “Dunărea Călărășeană” va fi finanțată

Calarasi, 13 februarie 2017. Strategia de dezvoltare integrată, plasată sub responsabilitatea comunității, pentru zona pescărească „Dunărea Călărașeană” a fost selectată pentru a fi finanțată prin Programul Operaţional Pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

În cadrul Strategiei de dezvoltare pentru perioada 2016 – 2023, ne propunem sa implementam proiecte de interes pentru zona, obiectivele fiind: 1. Dezvoltarea viabila și competitivă acvaculturii și a pescuitului comercial 2. Dezvoltarea durabila a zonei pescaresti prin asigurarea condițiilor pentru cresterea bunastarii si a coeziunii sociale si de respectare a mediului 3. Consolidarea parteneriatului si intarirea capacitatii organizationale.

Obiectivele Strategiei vizeaza atat susținerea dezvoltării sectorului pescăresc, prin  adăugarea de valoare produselor locale de pescuit și acvacultură, prin stimularea creativității diferiților actori din zona, astfel încât, să identifice, pe parcursul  procesului de producție și valorificare a produselor de pescuit si acvacultura, elemente de  noutate, fie sub aspect tehnic si tehnologic, fie sub aspect de marketing, cât și activități vizând crearea condițiilor pentru exploatarea sustenabilă a resurselor  naturale și de mediu,  implicit dezvoltarea turismului.

In perioada următoare, echipa tehnică a FLAG Dunărea Călărășeană va realiza o serie de activitati  de animare a teritoriului, în scopul consolidarii parteneriatului,  identificării de proiecte și  de modalități și oportunități de cooperare.

Organizația noastra a implementat, în  perioada 2012 – 2015,  o prima strategie de dezvoltare a zonei pescaresti, beneficiind de un buget de circa 4 milioane euro, in cadrul Programului Operational de Pescuit,  suma cu ajutorul careia au fost implementate 23 de proiecte.

Teritoriul FLAG „Dunărea Călărăşeană” este format dintr-un număr de 20 unităţi administrativ-teritoriale  –  Chirnogi, Olteniţa, Ulmeni, Spanţov, Chiselet, Mânăstirea, Dorobanţu, Ulmu, Vlad Tepes, Independenta, Ciocăneşti, Grădiştea, Cuza-Vodă, Călăraşi,  Modelu, Roseţi, Dichiseni, Unirea, Jegălia, Borcea – aflate în partea de sud a judeţului Călăraşi, pe malul stâng al fluviului Dunărea (de la km 450 la km 372) şi al braţului Borcea (km 100–la  km 48), în plină  Câmpie a Bărăganului şi Lunca Dunării. Suprafaţa zonei însumează  2320 km2 (43% din suprafaţa judeţului Călăraşi).

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …