Home / Actualitate / STUDENTII AU VIZITAT EXPOZIȚIA -AGRITECHNICA 2019- DIN HANOVRA-GERMANIA

STUDENTII AU VIZITAT EXPOZIȚIA -AGRITECHNICA 2019- DIN HANOVRA-GERMANIA

Un grup de  56 de studenti, doctoranzi și cadre didactice din cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală au efectuat o vizită de studiu şi documentare la Târgul de utilaje şi tehnologii agricole AGRITECHNICA 2019, desfăşurat la Hanovra- Germania, în perioada 10-16 noiembrie.

Agritechnica este în prezent cea mai mare expoziţie de tehnologie agricolă pe lume. Ea este organizată din doi în doi ani de către DLG (Societatea Germană de Agricultură), lider mondial in organizarea de targuri si expozitii din sectorul agricol, la Hanovra, localitate germana, situata aproximativ in Centrul Europei, gandita de la reconstructia sa, dupa al doilea Razboi Mondial, ca „oras al expozitiilor“, care gazduieste, in fiecare an, unele dintre cele mai importante manifestari expozitionale de pe mapamond. Intr-un spatiu de peste un milion de metri patrati, cca 100 de hectare, se defasoara, pe parcursul intregului an, targuri precum cel al tehnicii computerelor, apoi cel mai mare targ industrial, targul anatomic etc. Cea mai importanta manifestare expozitionala ramane, insa, de departe, AGRITEHNICA, cea mai mare expozitie de masini agricole din lume, cu peste 2.750 de expozanti  din 51 de tari si peste 450.000 de vizitatori din 130 de tari.

Între vizitatori, s-a aflat şi grupul de 56 studenţi, doctoranzi şi cadre  didactice, care, în zilele de 12 şi 13 noiembrie, prin intermediul firmei PROAGROSERVICE S.R.L., FILIALA  CLAAS ROMÂNIA, au efectuat vizite de studiu şi documentare, astfel:

în data de 12 noiembrie, însoţiţi de managerul general și specialişti cu expertiză în domeniu, desemnaţi de firma Claas, am vizitat standurile firmelor Amazone, Lemken, John Deere, New Holland, Valtra, Gregoire Besson, Biso, Landini, Laverda, Challenger, Deutz Fahr, Massey Ferguson, Krone, Grimme,  cateva dintre firmele care si-au expus produsele de ultima generatie destinate lucrarilor agricole, de la pregatit terenul, la recoltat si procesat.

Cea mai impresionanta prezenţă s-a dovedit a fi compania CLAAS. Prin numarul mare de masini agricole purtate, tractate si autopropulsate, prin tehnica si tehnologie, prin extinderea gamei de produse a reusit sa se impuna printre cei mai multi producatori de tehnica agricola, fiind recompensata pentru aceasta cu doua medalii de aur si alte importante distinctii.

-în data de 13 noiembrie, am vizitat Pavilionul SUA, unde echipa din Sectorul Agribusiness a Departamentului de Comert al Guvernului SUA a promovat exporturile americane si oportunitatile de cercetare de piata. În Pavilionul SUA,  producatorii americani de echipamente agricole de prima-clasa, au prezentat  tractoare, combine, silozuri, sisteme de irigatii si multe altele. Între cei 55 de expozanti americani din Agritechnica, cele mai reprezentative produse, au fost oferite de firmele: Abilene Machine Inc., Double L, ECS House Industries, Inc., Great Plains Manufacturing, Inc, RDO Equipment Co., Grouser Products, Inc., Hydro Electronic Devices, Inc. Superior Tire & Rubber Corp.etc

Tot în această zi,  am vizitat şi standul Romania, cu o gama completa de masini si echipamente agricole, piese de schimb sau unelte pentru atelierele mecanice.Intre producatorii romani care au expus anul acesta la Hanovra s-au regasit si cei de anvelope, camere de aer si acumulatori pentru vehicule utilizate in agricultura, minerit, exploatari forestiere si constructii, precum si importatori si distribuitori exclusiv de utilaje agricole ce ofera producatorilor agricoli solutii integrate, piese de schimb sau service in câmp.

Informaţiile, explicaţiile, documentele studiate în cadrul vizitei desfăşurată la Expoziţia  AGRITECHNICA 2019, au condus la următoarele concluzii:

  • Expozantii au prezentat un program complet de masini agricole, echipamente moderne, componente si piese de schimb.
  • Agritechnica este o forta motrica pentru inovatii si un initiator de idei pentru agricultura la nivel mondial. Solutiile prezentate oferă fermierilor o baza larga de noi oportunitati in materie de eficienta si de conservare a resurselor.
  • Sectorul „sisteme si componente”, s-a dovedit de succes si a atras atenţia studenţilor , cu atât mai mult cu cât, mulţi dintre ei doresc să lucreze în domeniul agricol.
  • Multi dintre studenţi şi cadre didactice au fost intersati de tehnica in productia de orez. Alti au fost interesati de informatii privind noutatile in: managementul apei, pregatirea solului, semanat, ingrasaminte, protectia plantelor si recoltare.
  • De un real interes s-au bucurat informatiile primite de la leaderii firmelor vizitate, de la producatori cu privire la oportunitati atractive de cariera.

 

Dar cel mai important aspect al vizitei de informare şi documentare îl reprezintă faptul că, studentii, ca viitori specialişti în agricultură, au înţeles că, astazi, prestarea de servicii de calitate constituie baza unei dezvoltari economice sanatoase a companiilor specializate din sectorul masinilor agricole si pentru functionarea pietei agricole in general. Calitatea acestor servicii depinde nu numai de calificarea personalului, ci si de dotarile tehnice.

„Agritechnica 2019” a impresionat si a demonstrat ca ramane cel mai mare targ de masini, utilaje si echipamente agricole din lume. Impresionanta  a fost si starea de spirit, atât in randul expozantilor cât si al vizitatorilor, care a fost una pozitiva.

Agritehnica s-a dovedit, si in acest an, locul de intalnire al specialistilor in agricultural machinery din întreaga lume: aici s-au lansat inovatiile, s-au stabilit trendurile si s-au discutat noile viziuni in ceea ce priveste tehnica agricolă si nu numai, studenții asimilând informații despre performanțele tehnice și economice, despre costurile de exploatare și prețurile de

achiziție, despre sisteme electronice, software pentru agricultură şi agricultura de precizie, servicii de marketing pentru utilaje, despre materiale utilizate în producţia agricolă (biotehnologie/sămânţă, îngrăşăminte, protecţia plantelor, combustibil etc.) familiarizîndu-se cu aplicarea în practică a rezultatelor invăţării.

De asemenea, alaturi de elementele de cunoastere si dezvoltare profesională am urmarit si elementele de dezvoltare personală pentru studenți si doctoranzi, care s-au imbinat foarte bine cu cele culturale, lingvistice, spirituale, emotionale, de disciplina si autodisciplina, de crestere a stimei de sine, de interacțiune si empatizare cu colegii, de legare si consolidare a unor prietenii durabile.

 

 

 

Prof. univ. dr. Creţu Daniela

Director Filiala Calarasi

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive