duminică , 18 februarie 2024
Home / Actualitate / TNL vă propune o campanie de implicare civică mai puțin convențională pentru numărul unic pentru copii abuzați, exploatați sau neglijați

TNL vă propune o campanie de implicare civică mai puțin convențională pentru numărul unic pentru copii abuzați, exploatați sau neglijați

Iată ce puteți face:

✅ Descarcă unul dintre afișele 119 de aici: https://dingrijapentrucopii.gov.ro/1/119-in-scara-mea/

✅ Printează-l acasă, la birou, la mall sau la orice centru de printare din apropierea casei tale.

✅ Lipește-l în holul scării de bloc, în lift sau lângă avizierul de întreține ? (în funcție de regulile administrației sau de posibilități).

✅ Fă o poză/video și posteaz-o pe Facebook, Instagram sau Tiktok cu hashtag-ul #119înScaraMea astfel încât să duci mesajul mai departe și să ajuți cât mai mulți copii.

Numărul unic pentru copii neglijați, abuzați sau exploatați 119 are rezultate ??:

?În cele peste 11 luni de funcționare a numărului 119 au fost date peste 103.500 de apeluri. Până în prezent, avem peste 33.450 de cazuri rezolvate din care peste 1.207 de copii salvați din situații la limita dintre viață și moarte.

Este important ca acest instrument pentru siguranța copiilor să fie cunoscut de către TOȚI oamenii din România.

Ne dorim ca fiecare copil, mamă, tată, bunic sau vecin să știe că au la dispoziție numărul 119 pentru a suna gratuit și că o echipă specială va interveni pentru copil aflat în pericol sau dificultate – 24/7.

Din datele de până acum, cele mai multe cazuri de violență sau neglijență se petrec în familie. De aceea, consilierul de stat @Madalina Turza- inițiatoarea proiectului – s-a gândit că cel mai bun loc pentru afișele 119 este scara blocului.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …