Home / Actualitate / Un proiect ambițios implementat de Transilvania Nuts SRL (Ciugud, Alba) finanțat de AFIR

Un proiect ambițios implementat de Transilvania Nuts SRL (Ciugud, Alba) finanțat de AFIR

Inovație și Sustenabilitate, un proiect ambițios implementat de Transilvania Nuts SRL(Ciugud, Alba), finanțat de AFIR
Investiția cuprinde achiziția unei autoutilitare pentru procurarea directă de la producători a nucilor în coajă, și introducerea unui flux tehnologic avansat ce utilizează mașini speciale de spargere, curățare, uscare, calibrare, sortare, procesare și ambalare. Astfel, se asigură un proces continuu și eficient, din momentul colectării până la etapa finală, unde miezul de nucă este ambalat și etichetat pe categorii de calitate, gata de a fi introdus pe piață sau transformat într-o varietate de produse inovatoare.
Cu o capacitate impresionantă de 400 de tone de nucă cu coajă pe an, noua unitate de producție va oferi o gamă variată de produse, de la nucă caramelizată, măcinată, optimi, sferturi, până la ulei de nucă și batoane nutritive, integrând materii prime secundare de cea mai bună calitate.
George Chiriţă : ,,Suntem mândri să sprijinim astfel de inițiative care aduc inovație și eficiență în sectorul agricol, consolidând poziția României pe harta internațională a producătorilor de nuci de calitate superioară. Continuăm să fim dedicați investițiilor care aduc valoare adăugată comunităților locale și economiei naționale”.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …