Home / Actualitate / ViitorPlus a continuat plantarea de plopi în comuna Chirnogi

ViitorPlus a continuat plantarea de plopi în comuna Chirnogi

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., Viitor Plus a continuat plantarea de plopi în comuna Chirnogi prin înfiinţarea unei perdele forestiere de-a lungul Drumului Naţional 41.

Irinel Roman, primarul comunei Chirnogi: "Localitatea noastră este una destul de mare, a treia ca mărime în județul Călărași, o localitate frumoasă, cu un potențial bun, cu oameni gospodari și vreau să vă mulțumesc în numele locuitorilor pentru participarea dumneavoastră la plantarea acestor pomi, care întregesc liziera dintre Oltenița și Chirnogi. Teren dintre lizieră și șosea este prins într-un proiect al nostru, pentru înființrea unei piste de biciclete, pentru care căutăm soluții de finanțare și dorim crearea unei zone frumoase de agrement. Pentru că nu suntem departe de București, sunteți bineveniți în localitatea noastră pentru a vă recrea în această zonă."

În această primăvară, cei 350 de voluntari implicați au fost angajați ai companiilor care au susținut și financiar proiectul: Allianz Technology, ESOP Consulting, Pastel, Henkel România, ING Bank, Microchip Technology Inc., TenarisSilcotub, TPA România. O parte dintre aceste companii au ales ca fiecare arbore plantat să fie un semn de mulțumire pentru fiecare partener al companiei. Au mai susținut Campania de plantare organizațiile partenere Autonom Rent a Car, Direcția Silvică Călărași, Primăria Chirnogi. În ultimii 2 ani, ne-am concentrat pe plantarea de perdele forestiere datorită multiplelor beneficii pe care acestea le au atât pentru natură, cât și pentru protejarea drumurilor pe timpul iernii și oprirea înzăpezirii acestora. Deși România își propunea în anul 2014 să realizeze 5.000 de hectare de perdele forestiere, până acum au fost împădurite doar 23 hectare. În ritmul acesta, ar fi fost nevoie de 1.000 de ani pentru atingerea obiectivului, la care de altfel autoritățile au și renunțat anul acesta. În „Adoptă un copac! creștem perdele forestiere, care altfel nu ar exista, fiind sădite exclusiv din fonduri private, atrase de la companii și persoane fizice. , a declarat Teia Ciulacu, Președinte ViitorPlus.

În ultimii 10 ani, sub umbrela ViitorPlus au fost împădurite 63 de hectare de păduri adiacente cu sprijinul a 11.000 de voluntari. „Adoptă un copac!ˮ se focalizează pe creșterea de păduri și perdele forestiere adiacente, care altfel nu ar exista, fiind sădite exclusiv din fonduri private, de la companii și persoane fizice care iubesc natura.

„Adopta un copac!” este un proiect care ajuta la cresterea suprafetei impadurite din Romania. Se bazeaza pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme si persoane fizice), cu care se realizeaza paduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentram pe locatii din zona rurala, cu deficit de padure si unde exista un interes real din partea administratiilor locale. Vrem sa realizam cu precadere perdele forestiere, care aduc in plus fata de beneficiile padurii si partea de protectie a drumurilor si cresterea productivitatii terenurilor agricole.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive