miercuri , 29 noiembrie 2023
Home / Actualitate / Centrul Maternal Călărași a primit vizita unei delegații din partea ASOCIAȚIEI SOLWODI România

Centrul Maternal Călărași a primit vizita unei delegații din partea ASOCIAȚIEI SOLWODI România

La finalul săptămânii trecute, Centrul Maternal Călărași a primit vizita unei delegații din partea ASOCIAȚIEI SOLWODI România, furnizor de servicii sociale pentru victimele violenței în familie și ale traficului de persoane, în scopul schimbului de experiență în aceste segmente sociale.

La discuții au participat din partea D.G.A.S.P.C Călărași și a Centrului Maternal: director-executiv adjunct, prof. Lavinia Grosu, director economic, ec. Niculina Chivulescu, șef centru, Mihaela Dumitru, asistent social principal, Nicolescu Nicoleta, și Elena Ulmeanu, psiholog în cadrul DGASPC.

Discutiile au fost ample, specifice și departajate pe cele două categorii țintă; s-au împărtășit experiențe profesionale, s-au exemplificat pașii intervenționali – conform SMO, metode și tehnici în lucrul cu victimele violenței în familie, insistându-se pe identificarea nevoilor victimei și conștientizarea – în cadrul procesului de consiliere – și coparticiparea victimei la toate etapele succesive de intervenție pentru schimbarea vieții.

S-au pus bazele unei colaborări fructuoase viitoare, conform unui protocol ce se va încheia între părți, în elaborarea unui draft pentru viitoarea campanie desfășurată în jud. Călărași, focusată în mediul rural, în cadrul unui proiect de informare/conștientizare/prevenție a victimelor violenței domestice, cât și posibilitatea includerii acestora într-un program susținut de dezvoltare personală.

Delegația a fost invitată să viziteze Centrul Maternal, să stea de vorbă cu beneficiarii serviciilor sociale, având cuvinte de apreciere la adresa echipei de lucru.

La final, a fost lansată invitația, din partea reprezentanților Solwodi, pentru a fi vizitați de către reprezentanții Centrului Maternal și cei ai D.G.A.S.P.C Călărași, la sfărșitul lunii în curs.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …