Home / Actualitate / Clădirea bibliotecii va fi renovată

Clădirea bibliotecii va fi renovată

Astăzi, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și primarul din Silistra, Yulian Naydenov au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea produselor comune de turism și revitalizarea moștenirii culturale”.

În cadrul acestui proiect transfrontalier, depus pe Programul Interreg România – Bulgaria cu o valoare totală de 1.499.992, 54 euro, Consiliul Județean Călărași va reabilita  „Casa Demetriade”, clădirea în care își desfășoară activitatea secția de copii a Bibliotecii Județene.

După terminarea lucrărilor, estimate pe o durată de 27 luni și 28 de zile, clădirea va avea destinația de Secție a Științelor Naturii, structură  componentă a Muzeului Dunării de Jos.

„La preluarea mandatului am efectuat o vizită la biblioteca de pe strada București. Ceea ce am văzut acolo m-a mâhnit. O clădire emblematică lăsată să devină o ruină. Felicit echipa Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Călărași, coordonată de Eduard Grama, care a cautat soluții, parteneri, axe ca această clădire să fie repusă pe circuitul celor mai frumoase monumente istorice din România”, a precizat, imediat după semnarea contractului,  președintele Consiliului Județean Călărași.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Sport

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive