Home / Buletin de presa I.P.J. Calarasi / Cum să recunoști hoții în magazine

Cum să recunoști hoții în magazine

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile de prevenire a furturilor din societățile comerciale.

           Pentru prevenirea furturilor din societățile comerciale, polițiștii vă recomandă:

 În magazinele cu autoservire, trebuie amenajat un colț cu rafturi unde vor fi lăsate bagajele voluminoase ale clienților, care vor fi supravegheate de către un angajat!

Persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit!

Atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie (rochii foarte largi, buzunare special confecţionate etc.) diverse produse!

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere!

Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor!

Asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin!

Transportul banilor trebuie făcut în condiţii de maximă securitate, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege!

Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unei persoane stăine să rămână înăuntru.

La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nicio formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător!

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003.

Cu cât sistemul de siguranţă va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat!

Totodată, trebuie avută în vedere selectarea cu grijă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea!

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în acest weekend, au …