Home / Actualitate / Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București, un bărbat în vârsta de 58 de ani, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Atenție! Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

 

Conduceți prudent, pe timp de ploaie!

 

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să fie mai atenți și calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului în condițiile unui carosabil umed.

Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Nu frânați brusc, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește subit.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, le recomandăm șoferilor să nu efectueze depășiri ale unor vehicule dacă nu au o bună vizibilitate și să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier.

Totodată, pe timp de ploaie, este necesar să utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Nu consumați băuturi alcoolice și purtați întotdeauna centura de siguranță!

Conduceți prudent, manifestați atenție la pietoni și la alte categorii de participanți la trafic și respectați-vă partenerii de drum!

De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze partea carosabilă doar prin locuri special amenajate și după ce s-au asigurat că intenția acestora a fost observată de conducătorii auto.

 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …