sâmbătă , 17 februarie 2024
Home / Actualitate / Elevii Școlii Gimnaziale Spiru Haret din municipiul Oltenița, județul Călărași, au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră

Elevii Școlii Gimnaziale Spiru Haret din municipiul Oltenița, județul Călărași, au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră

Astăzi, polițiștii Serviciului Rutier Călărași au desfășurat  activități                  educativ-preventive în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

Astfel, elevii Școlii Gimnaziale Spiru Haret din municipiul Oltenița, județul Călărași, au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au explicat pe înțelesul lor regulile de circulație, exersând prin joc traversarea pe „covorul pietonal”.

Scopul activităților a fost formarea de la vârste cât mai mici a unei conduite preventive, prudente și responsabile în circulația pe drumurile publice, indiferent de calitatea participantului la traficul rutier, fie el pieton sau biciclist.

La întâlnire au participat 217 elevi din ciclul gimnazial, cărora le-au fost prezentate și explicate regulile de circulație privind deplasarea pietonilor și traversarea părții carosabile, dar și alte reguli de circulație importante pentru siguranța lor.

La final, cei mici au primit materiale cu mesaje preventive pe linie rutieră.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Călărași siguranța rutieră reprezintă o prioritate, iar creșterea nivelului de siguranță a celor mici constituie o preocupare constantă.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …