Home / Actualitate / Emil Dumitru – ,,Am vorbit astăzi despre soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică”

Emil Dumitru – ,,Am vorbit astăzi despre soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică”

Alături de președintele PNL Călărași, senatorul Ciprian Pandea, și prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, am vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică, dar și despre legea consumatorului vulnerabil, două chestiuni de importanța majoră pentru români.
✅ Sunt trei tipuri de soluții, iar toate trei vor fi implementate:
? Plafonarea prețurilor – 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze. Plafoanele reprezintă prețul final facturat pentru clientul casnic. Dacă prețul se duce peste 1 leu/kw, intervine plafonul. Plafonarea se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.
? Compensarea parțială a facturilor – maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric.
? Amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili. Consumatorul vulnerabil trebuie să facă cerere și primește amânare la plată pentru o perioadă de la 1 la 6 luni pentru facturile la energie electrică și gaze naturale, mai exact pentru consumul din perioada 1 noiembrie 2021- 30 aprilie 2022. Adică poate să le plătească după ce iese din iarnă.
✔️ Legea va merge la Camera Deputaților și dacă va fi adoptată va merge la promulgare, astfel încât să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie 2021.
Emil Dumitru – deputat PNL

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive