Home / Buletin de presa I.P.J. Calarasi / Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști

Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști

La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au indisponibilizat aproximativ 200 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma unei acțiuni desfășurate  pe raza județului.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediile a două societăți comerciale din județul Călărași, polițiștii au descoperit aproximativ 200 de litri de produse de protecția plantelor care aveau termenul de valabilitate expirat, devenind deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

Administratorii celor două societăți comerciale sunt cercetați în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri.

  •  

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea comerțului ilicit

Sancțiuni în valoare de peste 97.000 lei, aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

La data de 10 mai a.c., în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare neconforme și care aduc atingere sănătății cetățenilor, polițiștii au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale din Oltenița, Lehliu-Gară și comunele limitrofe.

Acțiunea a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare, precum și identificarea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.600 lei.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării peste 1.500 de lei, reprezentând contravaloarea mărfii comercializate (băuturi alcoolice, tutun, legume și fructe), deținută fără documente legale de proveniență.

  •  

La volan, cu alcool

Dosar penal întocmit de polițiști pe numele unui bărbat care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.

În ziua de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dichiseni au depistat, un bărbat, de 45 de ani, din comuna Roseți, județul Călărași, care a condus  o autoutilitară pe DN 3B, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în acest weekend, au …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive