sâmbătă , 24 februarie 2024
Home / Actualitate / Noi dotări la Spitalului Județean de Urgență Călărași

Noi dotări la Spitalului Județean de Urgență Călărași

Prematuritatea rămâne una dintre principalele cauze ale mortalității infantile, a cărei rată plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană, o statistică sumbră, pentru că datele oficiale arată că, într-o maternitate unde există aparatură medicală vitală, cei mai mulți prematuri supraviețuiesc. Este motivul pentru care Salvați Copiii România a facut astazi o amplă dotare a secțiilor de neonatologie și pediatrie din Călărași, cu echipamente și mobilier spitalicesc în valoare de 42.000 de euro, județ unde, în 2016, au murit cei mai mulți copii sub un an din țară. În cazul multora dintre ei, aparatura medicală performantă ar fi însemnat șansa de a trăi.

Cu sprijinul Salvați Copiii, secția de neonatologie are acum un incubator de transport și un monitor de funcții vitale, în valoare de 11.600 euro, aceasta fiind cea de-a treia dotare pe care organizația o face secției. Totodată, secția de pediatrie a unității medicale a fost consistent dotată cu aparatură medicală și mobilier spitalicesc în valoare totală de 30.400 de euro, constând, printre altele, din: 15 paturi pentru copii și însoțitori, 15 stative pentru perfuzie, 1 transluminator de vene, 1 aparat de secreții chirurgical, 2 tensiometre, 2 termometre, 1 aparat aerosoli, 1 pulsoximetru fix și 2 pulsoximetre mobile. Donația a fost posibilă datorită suportului financiar oferit de domnul Marius Căprilă.

În total, în perioada 2014–2017, în județul Călărași au fost făcute dotări esențiale de către Salvați Copiii, a căror valoare se ridică la 115.000 euro.

Organizația Salvați Copiii continuă în 2018 campania de promovare pentru redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit și îi invită pe contribuabili să îi fie alături în demersul de a dota maternitățile din România cu aparatură de ultimă generație, cu scopul de a asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur.

Toți cei care doresc să sprijine această cauză pot descărca formularele 230 și 200, precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei, de la adresa http://www.salvaticopiii.ro/doilasuta/. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2018. Suma nu trebuie menţionată în formular, ea urmând să fie completată de administraţia financiară.

Agendă

 

 

11:00-11:30

Sosirea și înregistrarea participanților

 

 

 

11:30-11:40

Deschiderea evenimentului

 

Valentin Emanoil

Manager Spital

11:40-11:50

Experiența Salvați Copiii în domeniul reducerii mortalității infantile

 

Anunț dotarea secțiilor de neonatologie și pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași

 

Gabriela Alexandrescu

Președinte Executiv

Salvaţi Copiii România

 

11.50-11.55

Implicarea autorităților locale în dotarea spitalelor

Vasile Iuliuță

Președinte Consiliul Județean Călărași

11.55-12:05

Importanţa echipamentelor donate secțiilor de neonatologie și pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Călărași

 

Dr. Carmen Ștefan

Șef secție neonatologie

 

Dr. Minodora Miron

Șef secție pediatrie

12:05-12:10

Importanța implicării persoanelor publice în această campanie

 

 

Amalia Năstase

Ambasador al campaniei de reducere a mortalității infantile- Salvaţi Copiii

 

12:10-12:30

Vizită secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Călărași

 

 

 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …