Home / Actualitate / Podium ocupat de călărășeni la Expoziția Națională a crescătorilor de porumbei voiajori

Podium ocupat de călărășeni la Expoziția Națională a crescătorilor de porumbei voiajori

popa_ioanColumbofilii călărășeni au cucerit, din nou, primele locuri la clasa Standard și au dominat clasamentul.

Aflați la a opta participare consecutivă, crescătorii călărășeni au scos din nou porumbei campioni la Expoziția Națională, ce a avut loc anul acesta, la Oradea.

Expoziția, ce a avut loc în perioada 20 -22 ianuarie 2018, a fost una de anvergură, din miile de crescători ce s-au întrecut în 2017 pentru a se califica la expoziția națională, cei mai buni porumbei din România s-au calificat, și cei mai buni crescători au aspirat la un titlu de campion național.

La concurs au fost admiși doar porumbeii ce au obținut norma de kilometri pentru calificare, în urma zborurilor efectuate în etapele din 2017. În acordarea de puncte, porumbeilor calificați, sunt luate în considerare toate aspectele fizilogice ale acestuia: capul, ochii, ciocul, pieptul, spatele, aripile, coada, picioarele și penajul.

Rezultatele, dar și frumusețea păsărilor au făcut furori la clasa la care s-au calificat. Cei cinci arbitri naționali, desemnați pentru a arbitra clasa standard au stabilit că porumbeii columbofililor călărășeni au cele mai frumoase trăsături, Călărașiul ocupând primul loc pe țară. 

Crescătorii călărășeni de porumbei voiajori, calificați pentru participarea la acest concurs, au fost Popa Ioan, Constantin Bogdan, Stanciu Nelu, Popa Ionuț, Radu Ioana, Petcu și Marin, dintre aceștia, primii trei calificându-se pentru participarea la Olimpiada 2018 Trencin, Slovacia.

În perioada 25-27 Ianuarie 2018 se va desfășura la Trencin, Slovacia ediția a VI-a a Expoziției Europei Centrale de Porumbei Voiajori.

România va fi reprezentată prin Lotul Olimpic de 24 de porumbei  – 14 porumbei (7 din Călărași) la Clasa Standard. Vor fi prezenți porumbei din Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Austria, România, Serbia, Slovenia, Croația, Italia, Bulgaria, Ukraina și Slovacia.

Clasamentul Național al expoziției:

standard_2017_oradea1

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive