Home / Actualitate / Programul Zilei Marinei – ediția 2018

Programul Zilei Marinei – ediția 2018

Primăria Municipiului Călărași organizează, și în acest an, Ziua Marinei, prin activități specifice și tradiționale, în data de 15 august, în Parcul Central, pe malul Borcei, dar și pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4.

Ziua Marinei va începe prin oficierea slujbei de către PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (Volna), la ora 08.00.  Soborul de preoți se va deplasa apoi, la 10.30, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde va oficia o slujbă de de pomenire și unde se vor depune coroane de flori din partea instituțiilor și organizațiilor din municipiul și județul Călărași.

Activitățile în Parcul Central vor începe la ora 10.00, printr-un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Între orele 11.30 și 13.00 se vor desfășura jocurile tradiționale, după cum urmează:

•        parada navelor;

•        nunta marinărească;

•        desene pe asfalt;

•        concurs de bărci cu rame;

•        concurs ambarcațiuni caiac-canoe și canotaj;

•        concurs de înot;

•        școndru;

•        concurs de prinderea rațelor.

Anul acesta, ca o noutate, călărășenii, atât copii, cât și adulți, sunt așteptați să participle la jocuri distractive ce vor avea loc, între orele 16.00 și 18.00, pe Plaja Mare și Plaja Podu’ 4. Distracția și voia bună vor fi principalele ingredient ale jocurilor organizate de Primăria Municipiului Călărași pe cele două plaje.

Ziua se va încheia pe terenul de sport din Complexul Hestia Park, cu finalele Cupei Marinei la Minifotbal, ce se vor desfășura între 20.00 și 22.00.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive