Home / Actualitate / Pur și Simplu Verde organizează un concurs pentru adolescenți privind implicarea lor în viitorul orașelor

Pur și Simplu Verde organizează un concurs pentru adolescenți privind implicarea lor în viitorul orașelor

Asociația Pur și Simplu Verde derulează în lunile octombrie și noiembrie proiectul Teens for Green Cities, proiect finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Proiectul Teens for Green Cities își propune implicarea adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în dezbaterea publică și creșterea gradului de conștientizare în rândul acestora în legătură cu viitorul zonelor de locuit și cu schimbările care trebuie făcute.

În ciuda faptului că în statele europene voluntariatul și implicarea civică au devenit parte din viața de zi cu zi, în România acest lucru nu se întâmplă încă, iar un studiu recent, realizat de Fundația Friedrich Ebert a arătat că 80% dintre tineri nu au participat niciodată la acțiuni de voluntariat sau mobilizare civică.

Scopul proiectului Teens For Green Cities este să demareze în schimbare din acest punct de vedere, iar grupul țintă îl reprezintă tinerii care trăiesc în mediul urban, indiferent de dimensiunea orașului.

„Vrem ca prin acest proiect să facem auzită vocea tinerilor din România. E important să știm în ce oraș își doresc ei să trăiască, cum văd ei viitorul și ce soluții au pentru a transforma orașele românești în adevărate metropole verzi. Experții noștri în mediu vor veni cu soluții concrete pentru a înverzi orașele din România. Vom discuta cu autorități locale și le vom încuraja să țină cont de părerea tinerilor și de cea a experților și să ia rapid măsuri care să ne permită să trăim în orașe mai verzi și mai curate”, spune președintele Asociației Pur și Simplu Verde, Ioana Petrescu.

Într-o primă etapă, pe parcursul lunii octombrie,  va fi organizat un focus grup în care tinerii, alături de experți din cadrul asociației Pur și Simplu Verde, vor decide care sunt regulile generale de participare la concurs și, de asemenea, vor discuta despre cum își doresc ei să fie implicați în viața orașului. Ulterior, funcție de rezultatele focus grupului, tinerii cu reședința în România se vor putea înscrie în concurs, cu meme-uri, story-uri și video-uri ce vor fi postate în social media, având ca tematică viitorul verde al orașului lor.

Un juriu de specialitate va evalua ulterior din punct de vedere al creativității, impactului postării, capacității de comunicare și de înțelegere a subiectului. Câștigătorii concursului vor primi un laptop, o tabletă și telefon mobil. Asociația Pur și Simplu Verde va promova ideile câștigătorilor prin crearea unei broșuri și prin întâlniri fizice sau online cu autoritățile locale din țară.

 

Programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow  este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Asociația Pur și simplu verde este o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil.  Dezvoltarea durabilă  este soluția care satisface nevoile oamenilor în prezent, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Misiunea asociației este de a crea o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate  domeniile și la toate nivelurile societății.

 

Informații de contact:

comunicare@pursisimpluverde.ro

www.pursisimpluverde.ro

www.facebook.com/pursisimpluverde

www.instagram.com/pursisimpluverde

www.twitter.com/purverde

www.youtube.com/channel/UCLsO3ZPkmI0GgdwsMM1n7zg 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …