Home / Actualitate / Sală de sport multifuncțională cu centru de fitness la Borcea

Sală de sport multifuncțională cu centru de fitness la Borcea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a emis în 7 octombrie 2021 Ordinul 1439 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire și dotare sală de sport, strada Școlii, nr.35, sat Borcea, Comuna Borcea, județul Călărași” din Subprogramul ”Săli de sport” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.
Primarul localității Borcea, Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă, a declarat că acest proiect de anvergură pentru comună este unul foarte important, viitoarea sala de sport va putea găzdui competiții importante, iar accesul va fi gratuit pentru toți locuitorii din Borcea.
”După aproape doi ani de zile de muncă, hproiecte, hârtii, avize, SF-uri, PT-uri și implicare, viitoarea sală de sport din comuna Borcea devine realitate. După emiterea acestui Ordin urmează faza licitației, estimată ca durată între 6 și 9 luni, apoi va începe construcția propiu-zisă. Sperăm să nu existe contestații pentru că, atunci, poate dura licitația foarte mult. Tot amplasamentul cuprinde 2,6 hectare cu tot cu spațiul verde ce va fi amenajat.
Noua sală de sport va avea 360 de locuri, iar ca locuri de parcare vor fi minim 200, suprafața utilă de joc fiind cea standard ca a unui teren de fotbal în sală. Sunt incluse în proiect spații pentru cabine, vestiare, dușuri, cabinete și am inclus în proiect și o sala de sport ce va fi dotată cu aparate de fitness moderne. Toate spațiile interioare vor avea dotări complete, așa cum trebuie. Pot să vă mai menționez că sala este multifuncțională, se poate practica orice sport, se pot desfășura antrenamente, dar se poate folosi pentru orice competiție școlară de orice fel, evenimente culturale și altele.
Da, am muncit mult la acest mult pentru că știți cum este birocrația în România. Ba nu am avut intabulare pe locație, ba terenul era intravilan arabil și l-am mutat în intravilan construibil.”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …