Home / Actualitate / Situaţia autorecenzării la nivelul Judeţului Călăraşi

Situaţia autorecenzării la nivelul Judeţului Călăraşi

Conform Hotărârii nr. 10 a Comisiei Centrale pentru RPL 2021, etapa de autorecenzare s-a prelungit cu încă două săptămâni, până în 27 mai 2022, perioadă în care toţi cetăţenii pot să completeze chestionarele online fie individual din confortul propriu, fie asistaţi de către un recenzor în spaţiile special amenajate de către primării. Situaţia chestionarelor completate este una foarte bună, Judeţul Călăraşi realizând un procent de aproximativ 46% raportat la populaţia estimată la 1 decembrie 2021. Centralizarea chestionarelor completate este destinată informării fiecărui cetăţean, în scopul unui proces de culegere de date transparent pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.

În perioada 14 martie – 16 mai 2022, la nivelul judeţului Călăraşi, s-a completat un număr total de 125.351 chestionare atât direct de către populaţie, cât şi asistat de către recenzorii din punctele de lucru ARA. Din numărul total de chestionare completate la nivelul judeţului, aproape 37% au fost completate în mediul urban (46.291 chestionare) şi 63% în mediul rural (79.060 chestionare).

Situaţia în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Călăraşi cu un total de 26.419 chestionare, urmat de municipiul Olteniţa cu 11.794 chestionare, oraşul Fundulea cu 3.742 chestionare, oraşul Lehliu Gară cu 2.573 chestionare şi oraşul Budeşti cu 1.763 chestionare completate.

În ceea ce priveşte mediul rural, primele cinci comune ierarhizate după numărul de chestionare completate sunt: Borcea cu un total de 6.231 chestionare, Modelu cu 4.655 chestionare, Mânăstirea cu 3.115 chestionare, Roseţi cu 2.951 chestionare şi Chirnogi cu 2.824 chestionare completate.

Din totalul de chestionare completate, un procent de aproximativ 73% aparţine populaţiei care s-a autorecenzat cu ajutorul unui recenzor ARA şi 27% celor care s-au autorecenzat pe cont propriu.

Facem precizarea că numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuinţele secundare.

Situaţia zilnică a chestionarelor completate la nivel naţional poate fi urmărită pe site-ul oficial: https://www.recensamantromania.ro/ , alături de alte informaţii importante despre recensământ.

Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare şi autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat. Vizitele la domiciliu pentru efectuarea interviurilor faţă-în-faţă de către un recenzor se vor desfăşura începând cu data de 31 mai 2022.

Îndemnăm cetăţenii să fie deschişi la o bună comunicare şi colaborare cu recenzorii de teren şi să ofere toate informaţiile solicitate în mod corect şi complet.

Mai multe informaţii în timp real despre Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor pot fi urmărite cu uşurinţă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei: https://www.facebook.c

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …