miercuri , 23 septembrie 2020
Home / Actualitate / Un comerț civilizat pentru călărășeni, o prioritate a administrației publice locale călărășene!

Un comerț civilizat pentru călărășeni, o prioritate a administrației publice locale călărășene!

Două obiective destinate comerțului vor fi RECONSTRUITE în acest an, iar un altul va fi modernizat și reabilitat! Sunt investiții care se ridică la o sumă considerabilă, de circa 2,4 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

1. Piața Centrală – fosta clădire a fost demolată imediat cum s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistență, un pericol iminent pentru comercianții care își desfășurau activitatea acolo. După procedurile obligatorii de achiziție publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări și proiectare. Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că estimăm ca lucrările să demareze la începutul primăverii. Noua clădire a Pieței Centrale și reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene-circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a orașului. 

2. Bazar Big – 87 de spații noi comerciale pe o suprafață de 1549,42 mp vor fi puse la dispoziție de viitorul Bazar Big, ale căror lucrări vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze 5 luni și jumătate.

3. Piața Orizont Hala de legume și fructe – un alt proiect important, de modernizare și reabilitare a actualei clădiri unde expun spre vânzare producătorii de legume și fructe va prinde contur în acest an. Contractul de lucrări a fost semnat și în această primăvară vor începe lucrările. Investiția va completa toate investițiile realizate de administrația locală în ultimii ani din zona Orizont: piața în aer liber, zona pentru florari, pavajele refăcute.

Alte investiții realizate de #PMC în ultimii ani, direct sau prin Serviciul Public Piețe Oboare: asfaltare și tarabe noi în Piața Cuza Vodă, piața în aer liber din Piața Orizont, sistematizare și gard nou Oborul săptămânal.

About admin

Check Also

Răducu Valentin: ,,Infrastructură modernă pentru confortul nostru este o certitudine ce v-o ofer”

Pe câți dintre noi nu ne-au dus părinții în cârca până la șosea, ca să …