Home / Electorale / JURNAL DE CAMPANIE – Iulian Vasile Filipoiu – „Am luat „la pas” fiecare localitate din judeţul Călăraşi”

JURNAL DE CAMPANIE – Iulian Vasile Filipoiu – „Am luat „la pas” fiecare localitate din judeţul Călăraşi”

În calitate de candidat al  ALDE Călăraşi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, alături de echipa de campanie, am luat „la pas” fiecare localitate din judeţul Călăraşi. Am întâlnit oameni resemnaţi, care nu mai au încredere într-un viitor mai bun şi în mod special în politicieni, cărora le-a mai rămas doar credinţa în Dumnezeu; am întâlnit şi oameni care au încredere în viitor şi care văd în partidul ALDE schimbarea pe care o aşteaptă de 8 ani, de când Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de  prim –ministru a reuşit să dubleze salariile şi pensiile. Acest lucru a fost posibil pentru că: rata investițiilor a ajuns, în anul 2008, la 32% din PIB, cea mai mare din istoria României; PIB a a înregistrat, în perioada 2005-2008, o rată medie de creștere de 7%; numărul locurilor de muncă a crescut, în aceeași perioadă, cu peste jumătate de milion, depășindu-l pe cel al pensionarilor de asigurări sociale; s-a creat un cadru fiscal stimulativ. Oamenii îşi aduc aminte de beneficiile guvernului Tăriceanu şi ne creditează cu şanse la alegerile din 11 decembrie. Ieri, am fost în localităţile: Grădiştea, Vărăşti, Dorobanţu şi Ulmu. Am întâlnit şi aici, ca peste tot în  judeţ multe locuinţe părăsite care s-au degradat în timp şi creează un peisaj dezolant. I-am întrebat pe locuitorii din vecinătate ce s-a întîmplat, şi cu lacrimi în ochi ne-au spus că proprietarii, ca şi mulţi alţi consăteni şi rude ale lor sunt plecaţi din tară, în căutarea unui trai mai bun. Le-am explicat că partidul ALDE  are în program reducerea efectelor migrației prin înființarea „Ministerului pentru Repatriere”.

Românii care au părăsit țara nu se vor reîntoarce convinși de o propagandă patriotardă, ci de oferirea unor perspective concrete privind deschiderea unei afaceri sau găsirea unui loc de muncă avantajos. Propunem, în acest sens: introducerea în grila privind ajutorul de stat a unui punctaj suplimentar acordat investitorilor care se repatriază sau asigură locuri de muncă celor care se reîntorc;  scutirea de impozit pe salariu pe o perioadă de cinci ani pentru românii repatriați, indiferent de specificul locului de muncă;  scutirea de impozit pe profit pentru o perioadă de cinci ani firmelor deținute de repatriați; facilități privind utilizarea unor active ale statului și accesul la utilități, cu concursul administrației locale;  crearea, prin intermediul Ministerului Economiei, a unor programe speciale de finanțare, în sumă de 400 de milioane de euro în patru ani, cu posibilitatea suplimentării acestuia; derularea unor programe susținute de CEC și fondurile de garantare și contragarantare, cu facilități de creditare. Aceste facilități nu vor afecta veniturile bugetare, fiecare român repatriat care deschide o afacere sau își găsește un loc de muncă reprezintă un câștig pentru economia românească.

 

Iulian Vasile Filipoiu,

candidat al ALDE Calarasi

image001 image005 image004 image003 image002

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Românii sunt încurajați să raporteze orice tentativă de fraudă la votul de pe 26 mai pe www.oprestefrauda.ro / PSD miroase pericolul de la urne și declanșează operațiunea ”Boicotul”

Partidul lui Liviu Dragnea a început să inventeze tot felul de bariere administrative pentru a …