Home / Cultura / Lansare de cărți la Muzeul Municipal Călărasi

Lansare de cărți la Muzeul Municipal Călărasi

Miercuri, 23 octombrie  2019, ora 17.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumelor ”Cartea secretelor” de Eugen Ovidiu Chirovici, ,,România înainte și după Mareșalul Antonescu” și ,,Operațiunea Oculta” de Florian Bichir. Alături de autori vor fi prezenți reprezentanți ai Editurii RAO.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Municipal Călărași din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Direcția Județeană pentru Cultură a Județului Călărași, Editura RAO și Biblioteca Județeană ,,Alexandru Odobescu”.

Eugen Ovidiu Chirovici (n. 11 mai 1964Făgărașjudețul Brașov) este de profesie economist, scriitor și jurnalist român și a îndeplinit funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România în perioada noiembrie 2003 – noiembrie 2010.

A publicat peste 1000 de articole în România și străinătate și este autorul a cinci romane și mai multe cărți de eseistică și istorie economică. Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România LiterarăAstraVatraLuceafărul, iar primul său roman, Masacrul, a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după…(o istorie economică și politică a primei decade postdecembriste), Națiunea virtuală (eseu despre globalizare). În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politică și bani, A doua moarte, Suflete la preț redus și La broasca leșinată, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagră, Hoodoo Creek, Cine a ucis-o pe Nora Jones ?, Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi, O amintire de la Paris. Începând cu anul 2013, Eugen O. Chirovici s-a dedicat complet scrisului.

Florian Bichir (n. 29 iulie 1973) este un istoric și publicist român.

Doctor în în științe politice, doctor în teologie. Absolvent al Colegiului Național de Apărare. Cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I” Cercetător științific al Academiei Române, Centrul de Istorie și Civilizație Europeană Iași, Membru al Comisiei Române de Istorie Militară .

În perioada 2012-2018 a fost membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat.

Din 1991 lucrează în presa scrisă: „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” și „Tinerama”. Din 1997 până în 2009 este angajat al cotidianului „Evenimentul Zilei” ca senior-editor și ulterior publicist-comentator. Din 2009, editor coordonator iar din 2011, editorialist. Numeroase apariții în emisiuni TV.

Membru al Comisiei Române  de Istorie Militara (CRIM)

Membru al Consiliului Științific al revistei „Document” – Buletinul Arhivelor Militare Române

Membru al Consiliului Științific al revistei „Misiunea” – Centrul de Cercetare a Conlucrării Bisericii Ortodoxe cu Armata României „General Paul Teodorescu”

Membru al Societății de Științe Istorice din România

Membru fondator al ”Asociației Jurnaliștilor Români (AJR)”, ”Asociația Jurnaliștilor Generația ‘90 (AJG’90)” și al ”Asociației Române a Profesioniștilor Mass Media (ARPM)”. Membru al ”Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR)”

Decorat de MApN cu Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I “în semn de apreciere pentru contribuții deosebite în susținerea activităților armatei”.

Premiat de Serviciul Istoric al Armatei și Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice cu ”Diploma de Excelență” pentru ”valoroasa contribuție la dezvoltarea istoriografiei naționale”

Premiat de revista “Gândirea Militară Românească” – revistă de teorie și știință militară, editată de către Statul Major General al Armatei României -pentru “contribuția de excepție la îmbogățirea patrimoniului științei militare”. Premiul „Locotenent-colonel Mircea Tomescu“, în domeniul Istorie militară, i-a fost acordat pentru lucrarea “Corsarii uitați ai adâncurilor. Delfinul, Rechinul, Marsuinul”, Editura Militară, 2014.

Premiat cu ”Diploma de Excelență” pentru cartea de presă de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) pentru volumul ”Când Satana îți dă târcoale. Gheorghe Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în documentele Securității”, editura Agnos 2013

BIROUL DE PRESĂ

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

”Hai și tu la Teatrul Meu!” – Parteneriat CJCC Călărași și Teatrul ”Bacovia” Bacău

Teatrul ” Bacovia” Bacău a inițiat o colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Creație …

Sport

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive