Home / Electorale / Senatorul Roxana Natalia Pațurcă: ”Guvernul crede în tineri și în puterea lor de a schimba România”

Senatorul Roxana Natalia Pațurcă: ”Guvernul crede în tineri și în puterea lor de a schimba România”

Guvernul României conștientizează faptul că tinerii din România au nevoie atât de recunoașterea calităţilor lor, cât și de un sprijin concret din partea statului. În acest sens, programul de guvernare al PSD este unul modern, care îi vizează și pe cei din noua generație, pe tineri, și din acest motiv prevede măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor acestora.

Impunerea unui nivel de trai cât mai ridicat pentru toți cetățenii trebuie să fie obiectivul fundamental al oricărui program de guvernare, iar tinerii nu pot forma o excepție. Creșterea economică pe care România a obținut-o în ultimii ani, de 7% în 2017 și de 4,1% în 2018 trebuie să aibă un efect imediat și pozitiv și asupra tinerilor, cei care contribuie deja la construirea României de mâine”, a declarat după ultima întâlnire electorală senatorul Roxana Pațurcă, candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Treptat, în România s-a construit o piață a muncii performantă, dinamică și flexibilă, care asigură accesul majorității tinerilor la locuri de muncă de calitate, în funcție de competențele și abilitățile lor. Să nu uităm că rata șomajului a ajuns la un minim istoric de 3,31%! În același timp, Guvernul PSD a alocat fonduri substanțiale pentru programele care îi vizează pe tineri, așa cum sunt programul Prima Casă și Start-Up Nation”, a adăugat Roxana Pațurcă.

În 2019, prin programul Prima Casă, s-a alocat un fond de aproape 2 miliarde de lei – peste 418 milioane de euro – pentru garanții bancare care să susțină creditele imobiliare cu avans minim – de numai 5% – pentru achiziția ori construcția de locuințe. Guvernul a eliminat impozitarea veniturilor din tranzacțiile imobiliare care nu depășesc 450.000 de lei, a subvenționat dobânzile la credite și a redus cota la 5% TVA pentru achiziția de astfel de locuinţe. Continuarea implementării acestui proiect, concomitent cu celelalte măsuri din cadrul Programului de guvernare contribuie și la creșterea nivelului de trai, pentru a ajunge la valori cât mai aproape de cele înregistrate în țările membre ale Uniunii Europene. Impactul major și succesul programului în 2019 este faptul că nu mai puțin de 15 bănci participă și acordă finanțare pentru Prima Casă.

Unul dintre marele avantaje ale programului Prima Casă îl reprezintă posibilitatea obținerii finanțării în vederea achiziției sau construcției de la zero a unui imobil de o calitate superioară, prin intermediul unei firme specializate. Creditele sunt garantate de statul român până la 50% din valoarea acestora și reprezintă o măsură de susținere a cererii interne a sectorului imobiliar. În ceea ce privește alocările financiare, în ultimii doi ani acestea au fost foarte generoase. Guvernul a acordat 2,5 miliarde lei în anul 2017 și 2 miliarde lei în anul 2018.

Prin urmare, programul Prima Casă a facilitat accesul populaţiei tinere şi cu venituri mai reduse la creditul ipotecar. Programul a fost adaptat la tendinţele pieţei şi la nevoile celor interesați, astfel încât beneficiile acestuia să fie optime şi cu un efect cât mai pozitiv pe piaţă.

Un alt program destinat tinerilor și menționat de candidatul PSD la alegerile europarlamentare este Programul „Start-Up Nation România”, un program care ajută tinerii antreprenori să-și deschidă firme, fiind una dintre cele mai apreciate iniţiative ale guvernării PSD.

Anul acesta, prin StartUp Nation – program care sprijină dezvoltarea capitalului autohton – se estimează finanţarea a 10.000 de noi business-uri, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă. Programul are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maxim 200.000 de lei.  Startup Nation sprijină cu finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pe proiect pentru a veni în sprijinul tinerilor, mulți dintre ei fiind cei care doreau să plece din ţară; programul le-a oferit opţiunea şi sprijinul de a începe o afacere în România.

Obiectivele acestui program sunt dublarea numărului de firme în următorii patru ani (creştere anuală cu 20% a numărului de firme din România) și crearea a 60.000 de noi locuri de muncă până în anul 2020.

Prin tot ceea ce face actualul Guvern demonstrează cu prisosință că tinerii constituie o prioritate și că măsurile luate pentru sprijinul tinerilor și pentru rezolvarea problemelor lor au efect”, a concluzionat Roxana Pațurcă.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Românii sunt încurajați să raporteze orice tentativă de fraudă la votul de pe 26 mai pe www.oprestefrauda.ro / PSD miroase pericolul de la urne și declanșează operațiunea ”Boicotul”

Partidul lui Liviu Dragnea a început să inventeze tot felul de bariere administrative pentru a …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive