Home / Electorale / Trendul la alegerile parlamentare din această iarnă va fi același cu mici diferențe procentuale

Trendul la alegerile parlamentare din această iarnă va fi același cu mici diferențe procentuale

Potrivit sintezei sociologice Avangarde, PSD a scăzut cu două procente din iunie până în noiembrie. În prezent, partidul se află la 38% în ceea ce privește intenția de vot. PNL a scăzut cu 4%, la 26% în luna noiembrie. USR, în schimb, a crescut, la 12%, de la 8% cât avea în iunie. ALDE ar face și el pragul de intrare în Parlament, cu 7%. În schimb, UDMR și PMP stau cu emoții, cu un 5% la sondaje fiecare. Pe de altă parte, rezultatele unui sondaj realizat de PNL înainte de campania plasau PSD-ul în frunte cu 39 %, urmat…

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

roxana

Potrivit sintezei sociologice Avangarde, PSD a scăzut cu două procente din iunie până în noiembrie. În prezent, partidul se află la 38% în ceea ce privește intenția de vot. PNL a scăzut cu 4%, la 26% în luna noiembrie. USR, în schimb, a crescut, la 12%, de la 8% cât avea în iunie. ALDE ar face și el pragul de intrare în Parlament, cu 7%. În schimb, UDMR și PMP stau cu emoții, cu un 5% la sondaje fiecare.
Pe de altă parte, rezultatele unui sondaj realizat de PNL înainte de campania plasau PSD-ul în frunte cu 39 %, urmat de PNL cu 31 % și USR cu 10 %, ceea ce ne arată clar că trendul la alegerile parlamentare din această iarnă va fi același cu mici diferențe procentuale – PSD – PNL – ALDE și restul.

Se pare că la fel stau lucrurile și la Călărași, iar istoria ne-a arătat că PSD i-a depășit pe liberali la toate alegerile naționale, iar dacă va exista avertizare de vreme proastă sau înzăpeziri care să ţină oamenii în case şi să îi oprească fizic să ajungă la secţiile de vot, prezenţa scăzută la vot va avantaja partidele mari.Asta înseamnă că social-democrații și liberalii vor depăși procentele ce le vor obține la vot, în pofida partidelor mai mici ca se vor chinui să depășească pragul electoral.

wp_20161126_14_18_08_proAvând în vedere că absenteismul la vot este o constantă, ținta clasei politice ar trebui să o reprezinte electorii indecişi deoarece ei pot avea capacitatea de a răsturna toate predicţiile de până acum. Aceştia sunt dezamăgiţi de clasa politică actuală şi, probabil,vor sancţiona anumiţi candidaţi cu un vot negativ sau absentând de la urne în ziua alegerilor.

Se pare că liderul actual al PSD Călărași pe lista de senatori, nu a stat în politică degeaba în ultimii ani și s-a apucat de treabă. Zi de zi, Roxana Pațurcă, candidatul PSD Călărași pentru senat, își adună echipă și bate străzile satelor din județ, după spusele ei, tocmai pentru a identifica durerile oamenilor de rând, problemele ce nu și le pot rezolva, pentru a-i convinge că noua generație, mai tânără, a PSD Călărași poate face diferența și se poate lupta, într-adevăr, pentru un trai mai bun, pentru o viață cu mai puține griji pentru toți cetățenii pe care aceștia îi vor reprezenta în Parlamentul României.

Prin consecvență, dar și ambiție, parcursul Roxanei Pațurcă în politică a fost unul lin, dar precis. Munca și eforturile depuse, în plan profesional și politic, ca un veritabil militant al politicii și proiectelelor partidului din care face parte, i-au asigurat simpatia și susținerea colegilor de la centru și  în special a celor din Călărași. Acest lucru a putut fi observat în aceste zile, când alături de echipa de campanie se adună tot mai mulți membri și simpatizanți, în efortul comun de a se adresa cât mai multor locuitori ai acestui județ.

Istovită de drum, pe una din străzile comunei Fundeni, Roxana Pațurcă ne-a declarat: “Am parcurs zeci, poate sute de kilometri pe străzile județului, în toate aceste zile. Cunoșteam deja, în mare parte, problemele cu care se confruntă populația din mediul rural, dar contactul direct cu atât de mulți oameni și necazurile lor m-a făcut să înțeleg că majoritatea cetățenilor din acest județ sunt nemulțumiți de promisiunea neîndeplinită a unui trai mai bun, a actualei guvernări. Acest lucru m-a făcut să lupt și mai aprig și să mă oblig ca, în noua legislatură, să fac tot ce îmi stă în putere și cunoaștere, ca din poziția de senator al românilor să muncesc pentru ei și pentru bunăstarea familiilor lor. În județ sunt câteva comune, ca și Fundeni, în care primarii și-au făcut datoria față de cetățeni și acest lucru se vede la tot pasul. Am atras atenția tuturor primarilor că ceea ce se face în județ nu este suficient, i-am îndemnat să depună eforturi mai mari în atragerea de fonduri europene și guvernamentale în comunele pe care le reprezintă și i-am asigurat de tot sprijinul meu în situațiile ce se vor impune în viitor.”  

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Românii sunt încurajați să raporteze orice tentativă de fraudă la votul de pe 26 mai pe www.oprestefrauda.ro / PSD miroase pericolul de la urne și declanșează operațiunea ”Boicotul”

Partidul lui Liviu Dragnea a început să inventeze tot felul de bariere administrative pentru a …