Home / Anunturi / Comunicat Primaria Calarasi / Lansarea volumului ”Cartea de aur a eroilor, a veteranilor și a operelor comemorative de război din Municipiul Călărași”

Lansarea volumului ”Cartea de aur a eroilor, a veteranilor și a operelor comemorative de război din Municipiul Călărași”

Vineri 28 aprilie 2017, ora 11.00, la Muzeul Municipal va avea loc lansarea volumului ”Cartea de aur a eroilor, a veteranilor și a operelor comemorative de război din Municipiul Călărași”, autor fiind binecunoscutul istoric Nicolae Țiripan.

Despre carte, Generalul maior (r) prof.univ.dr. Visarion NEAGOE – Preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor  Regina Maria” scrie în prefață:

,,Salutăm această frumoasă şi de suflet iniţiativă, care denotă respect şi recunoştinţă faţă de jertfa de sânge a călărăşenilor din generaţiile trecute, graţie căreia România este astăzi întregită, liberă şi independentă. Prin urmare, lucrarea este menită să readucă în memoria colectivă a călărăşenilor de azi, în special a tinerei generaţii, nume de oameni şi fapte glorioase, care au făcut istorie pe câmpurile de luptă ale celor două războaie mondiale, consfinţind cu sânge idealurile naţionale cele mai sfinte şi asigurând ţării noastre un loc demn între naţiunile civilizate ale lumii. Referitor la structura lucrării, găsesc inspirată ideea prezentării, la început şi pe un număr considerabil de pagini, a principalelor repere evolutive din istoria municipiului Călăraşi.”

Cartea cuprinde o evidență a eroilor și veteranilor din războaiele importante la care România a luat parte, călărășenii evidențiați în această Carte de Aur fiind doar o parte a celor care și-au jertfit viața pentru țară.

Cartea este destinată bibliotecilor instituțiilor de învățâmânt din Municipiul Călărași, din bibliotecilor instituțiilor care interacționează cu conceptul, cu memoria sau direct cu monumentele eroilor călărășeni. De asemenea cartea este destinată a face parte din bibliotecile filialelor din țară ale Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, a filialelor Asociației Naționale a Veteranilor de Război, și a filialelor județene ale Arhivelor Naționale și bineînțeles va fi oferită veteranilor.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare

ANEXA 11 la metodologie   Anunţ public privind decizia etapei de încadrare   Primăria Municipiului …