Home / Sport / Dunărea face spectacol! Dan Alexa: „Urmează o serie de 3 meciuri grele”

Dunărea face spectacol! Dan Alexa: „Urmează o serie de 3 meciuri grele”

Dunărea Călăraşi continuă parcursul fără greşeală în campionat de când a fost preluată de antrenorul Dan Alexa. Sâmbătă, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2, echipa călărăşeană a obţinut a patra victorie consecutivă şi a urcat pe locul 6 în clasament, cu 13 puncte. Olimpia Satu Mare a fost ultima victimă, una învinsă cu un zdrobitor 5-1.

 

Dunărea a făcut spectacol în partida cu Olimpia Satu Mare din runda a 7-a a Ligii 2, desfăşurată sâmbătă, 9 septembrie, la Călăraşi, reuşind a patra victorie consecutivă după ce mai înainte trecuseră şi de ilfovenele CS Baloteşti (2-1), CS Afumaţi (1-0) şi Sportul Snagov (1-0). Jucătorii lui Dan Alexa au demonstrat cu Olimpia că sunt într-o pasă bună şi le prieşte orice joc, nu doar cele cu echipele ilfovene. Cu sătmărenii s-au distrat şi au înscris de cinci ori.

 

Înaintea marcării primului gol al meciului susţinut pe stadionul ”Ion Comşa”, călărăşenii au ratat mai multe ocazii. Dezlănţuirea s-a produs în minutul 40, atunci când fostul jucător al Olimpiei, Silviu Pană, a şutat plasat de la marginea careului şi l-a învins pe Florin Muntean. Atât a avut nevoie Dunărea, fiindcă până la fluierul încheierii primei reprize a mai marcat o dată, dar a şi încasat un gol. După doar două minute, noua achiziţie Gaetan Missi Mezu (42) a scăpat singur cu portarul, după o greşeală a fundaşilor adverşi, şi a marcat primul său gol în tricoul Dunării. Însă după alte două minute, Olivier Lusamba (44) a redus din avantajul gazdelor după ce a rămas singur cu Cezar Lungu.

 

 

În repriza a doua, Olimpia nu a mai contat, jocul fiind la discreţia călărăşenilor, care aveau să înscrie de încă trei ori. Marian Drăghiceanu (53) a deschis balul cu un şut plasat în dreapta lui Muntean, după ce a fost servit ideal de Silviu Pană. Apoi o altă nouă achiziţie a Dunării a înscris şi ea. Valentin Munteanu (64) a trimis în plasă după ce a preluat o minge centrată în careu de Kanda şi a driblat scurt de două ori, ridicând în picioare spectatorii. Iar scorul final l-a înregistrat atacantul Valentin Alexandru (70), cu o lovitură de cap din marginea careului de 6 metri după o centrare de pe stânga tot a lui Kanda.

 

 

S-a încheiat 5-1, Dunărea e pe val şi urcă pe locul 6, în timp ce Olimpia ajunge pe locul 16, retrogradabil, şi ar putea rămâne fără antrenor Tibor Selymes, care la acest meci a stat în tribună din cauza unei suspendări.

 

Alexa: ”A fost un meci la discreţia noastră”

 

La finalul partidei, Dan Alexa, antrenorul Dunării, era încântat de succesul în faţa Olimpiei şi de modul cum jucătorii săi au controlat acest meci. Două dintre achiziţiile făcute în săptămâna jocului au şi înscris, Missi Mezu şi Valentin Munteanu, în timp ce Silviu Pană a marcat împotriva fostei sale echipe.

 

„A fost un meci la discreţia noastră. Mă bucur pentru jucătorii nou-veniţi care au reuşit să înscrie. Valentin Munteanu şi Gaetan Missi Mezu au avut evoluţii bune, consistente. Am obţinut o victorie meritată. Îmi pare rău de golul primit din finalul primei reprize, pentru că a fost rodul unei neatenţii. Am fi putut intra la pauză mult mai liniştiţi. Dintr-o astfel de eroare, puteam să întoarcem pe Satu Mare în joc. Adversarii noştri puteau pune astfel mai multă presiune. Când n-ai decât un sigur gol în avantaj, se schimbă foarte mult situaţie. Asta e, important e că am obţinut până la urmă o victorie clară, concludentă la capătul unui joc bun în care pe lângă cele cinci goluri marcate, am avut alte trei-patru mari situaţii la îndemână de a înscrie”, a spus Dan Alexa, care se pregăteşte de un meci şi mai greu, cu UTA Arad, în deplasare.

 

Au evoluat echipele:

Dunărea Călărași – C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Mardare, Bg. Şandru, Tomozei (Sil. Matei 26) – V. Munteanu, Preoteasa, Sil. Pană, Kanda, Drăghiceanu (Danciu 66) – Missi Mezu (Val. Alexandru 61)

Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Cr. Puşcaş, C. Cristea, Dincă

Antrenor: Dan Alexa

 

Olimpia Satu Mare – Fl. Muntean – Duruş (Ayoub 58), Fl. Mureşan (cpt), Copaci, Bura (R. Rus 23) – Villand, Cubaş, Vas. Pop, D. Lukacs – Brata (Szasz 71), Lusamba

Rezerve neutilizate: Şuta – Cocian, Nemeş, Jurj

Antrenor secund: Daniel Florea

 

Stadion: Stadionul Central "Ion Comşa" (Călăraşi); Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ).

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Canotaj: Nicoară Cristian – vicecampion european de juniori

Cristian-Vasile Nicoară, sportiv legitimat la secția de canotaj a Clubului Sportiv Școlar Călărași și pregătit …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive