Home / Sport / Încă trei transferuri şi două despărţiri pentru Dunărea

Încă trei transferuri şi două despărţiri pentru Dunărea

Dunărea Călăraşi începe în forţă săptămâna şi realizează încă trei transferuri, un mijlocaş român din Liga 1 şi doi stranieri. În plus, echipa lui Dan Alexa a anunţat că s-a mai despărţit de încă doi jucători.

După ce vineri anunţa venirile fundaşilor Ionuţ Filip (29 de ani, ex Messina) şi Bogdan Manole (21 de ani, ex Sporting Lieşti) şi mijlocaşului Bogdan Vasile (22 de ani, ex Zimbru Chişinău), Dunărea a comunicat oficial achiziţionarea altor trei jucători. Este vorba despre mijlocaşii Valentin Munteanu (27 de ani, ex Concordia Chiajna), Andre Mesquita (19 ani, ex Aliança de Gandra – Liga 3 Portugalia) şi atacantul Gaetan Missi Mezu (21 de ani, ex FC Paris II, Liga 5 Franţa).

Valentin Munteanu vine de la Concordia Chiajna, club unde în acest sezon a evoluat în doar două meciuri. Mijlocaşul gălăţean a mai evoluat în Liga 2 pentru Dunărea Galaţi, Fortuna Poiana Câmpina, Academica Clinceni sau Farul Constanţa şi ştie foarte bine campionatul, în timp ce în Liga 1 a jucat pentru Pandurii şi Chiajna. În sezonul trecut a evoluat în prima parte a sezonului pentru Pandurii, iar în a doua parte pentru Concordia, acolo unde l-a avut antrenor pe Dan Alexa, actualul tehnicial al Dunării.

Portughezul André Filipe Rebelo Mesquita a jucat în sezonul trecut în 13 meciuri pentru echipa Aliança de Gandra din Liga a 3-a din Portugalia. Tot în ediţia trecută a bifat 3 meciuri şi pentru clubul AD Fafe, din liga a 2-a portugheză, iar Dunărea îl prezintă pe site-ul oficial ca fost jucător în sezonul trecut la echipa de UEFA Youth League a FC Porto. Mesquita este extremă stânga.

A treia achiziţie cu care Dunărea se mândreşte este francezul Gaetan Missi Mezu, un atacant care în sezonul trecut a evoluat în 10 meciuri pentru FC Paris, în Liga 3, apoi a jucat alte 10 meciuri la FC Paris II, din Liga 5 a Franţei, semn că jucătorul de origine gaboneză a intrat în dizgraţia conducătorilor clubului. Călărăşenii spun despre noua achiziţie că este un internaţional gabonez cu naţionalitate franceză şi că în urmă cu două sezoane a evoluat pentru Valenciennes, în liga a doua.

Ambii jucători stranieri au semnat pe doi ani cu Dunărea, în timp ce despre Munteanu nu se sprecifică nimic, dacă a fost împrumutat sau achiziţionat definitiv.

dunarea_calarasiIbrian şi Pop completează lista despărţirilor

În altă ordine de idei, Dunărea a anunţat că s-a mai despărţit şi de fundaşul Florin Ibrian şi atacantul Alexandru Pop. După ce a început sezonul, echipa călărăşeană a mai renunţat şi la Bogdan Stancu, Gelu Velici, Alexandru Roşca şi Florin Valentin Niculae.

Florin Ibrian (23 de ani) fusese împrumutat în vară pentru încă un sezon de la Unirea Slobozia, după ce campionatul trecut impresionase la Dunărea. În acest început de Liga 2, Ibrian bifase 5 meciuri, dintre care în 3 a început ca titular.

În schimb, Alexandru Pop (24 de ani) fusese adus în vară de la Unirea Jucu de antrenorul Adrian Iencsi. Atacantul clujean a evoluat în toate cele şase meciuri din campionat, însă doar într-unul a început ca titular.

Dunărea Călăraşi are 10 puncte acumulate după şase etape desfăşurate până acum în Liga 2, iar sâmbătă, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Canotaj: Nicoară Cristian – vicecampion european de juniori

Cristian-Vasile Nicoară, sportiv legitimat la secția de canotaj a Clubului Sportiv Școlar Călărași și pregătit …