Home / Cultura / Paradă inedită ce va încheia LUNA CĂRȚILOR

Paradă inedită ce va încheia LUNA CĂRȚILOR

Biblioteca Județeană ''Alexandru Odobescu'' din Calărași vă invită să vă alăturați caravanei iubitorilor de lectură, organizată cu sprijinul instituțiilor de învățământ călărășene, într-o paradă inedită, plină de speranță, care va încheia LUNA CĂRȚILOR – o lună activă cu proiecte, dezbateri, ateliere și multe alte întâlniri dedicate cărților, enevimente cu impact larg la publicul deservit.

            Începînd cu ora 10.00, în data de 27/04/2018, vom traversa împreună orașul, utilizatori mici și mari, cititori și susținători ai BJCL, elevi, profesori, bibliotecari, voluntari, dorind să răsturnăm statisticile despre cât de puțin se citește în România și despre obiceiurile de lectură ale românilor. (Conform surselor, ''unul din 5 români nu citește deloc, iar 2,8 % dintre noi, citesc doar o carte pe lună''). Parada se va încheia pe Platoul din fața Prefecturii, punctul terminus al întâlnirii, unde cititorii vor face schimb de cărți, idei și vor participa la un flash-mob coordonat de un DJ voluntar.

            ''Ne dorim ca prin încurajările și susținerea noastră, prin calitatea evenimentelor organizate, să contribuim permanent la formarea și ghidarea generațiilor actuale, în spiritul cărților, al cunoașterii și al culturii, la starea de excelență a educației în România. Așteptăm cu mare nerăbdare darea în folosință a noii clădiri a bibliotecii județene, ca pe un act cultural firesc, ce va reda cărților și celor aflați în slujba acestora, o casa nouă mult visată, un sediu modern și demn de contextul reformelor culturale actuale. Doar împreună putem reuși! '', afirmă Daniela Soare- manager al GPP ''Țara copilăriei'', co-organizatoare a evenimentului.

            Participanții la ''Parada '' sunt parteneri și utilizatori ai colecțiilor și serviciilor BJCL: Grădinița ''Țara copilăriei'', Grădinița ''Aricel'', Grădinița ''Amicii'', Școala Gimnazială ''Tudor Vladimirescu'', Școala Gimnazială ''Mircea Vodă'', Școala Gimnazială ''Carol I'', Școala Gimnazială ''Constantin Brâncoveanu'', Școala Gimnazială ''Nicolae Titulescu'', Școala Gimnazială ''Mihai Viteazul'', Colegiul Economic, CNBS, LTME, Liceul Danubius și Grup Școlar ''Dan Mateescu'', Grup Școlar Auto.

 Ne este alături Consiliul Județean Călărași, care investește în promovarea și dezvoltarea ecomico-socio-culturală a comunității noastre, apreciază și susține programele instituțiilor subordonate care prezintă interes și oportunități de progres pentru beneficiarii acestora.

”Calitatea vieții noastre este asigurată de cărțile pe care le citim”. Împreună vom reuși!

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

”Hai și tu la Teatrul Meu!” – Parteneriat CJCC Călărași și Teatrul ”Bacovia” Bacău

Teatrul ” Bacovia” Bacău a inițiat o colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Creație …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive